IndyCar-Road America: 3 στα 4

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 8ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος IndyCar, στο Road America, όπου επικράτησε για 3η φορά σε 4 αγώνες ο Ισπανός Alex Palou με το μονοθέσιο της Chip Ganassi Racing.

O 26χρονος Ισπανός Alex Palou, Πρωταθλητής IndyCar του 2021, ήταν ο νικητής του 8ου γύρου της φετινής σεζόν του αμερικανικού Πρωταθλήματος μονοθεσίων με το μονοθέσιο της Chip Ganassi Racing, έχοντας επωφεληθεί από τα προβλήματα κατανάλωσης που αντιμετώπισε ο Colton Herta (Andretti Autosport), o οποίος είχε κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Herta είχε κατακτήσει την pole position στην εκ νέου ασφαλτοστρωμένη πίστα του Road America, ενώ ο Palou κατάφερε να αποσπάσει τη 2η θέση από τον Μεξικανό Pato O’Ward (McLaren) στα πρώτα μέτρα του αγώνα. Τα περιστατικά του πρώτου γύρου έφεραν κίτρινη σημαία καθ’ όλο το μήκος της πίστας.

Η έξοδος του Romain Grosjean (Andretti) στο 12ο γύρο έστειλε τους οδηγούς στα pits, καθώς η κανονική ροή του αγώνα επρόκειτο να διακοπεί ξανά. Ο Josef Newgarden (Penske) κατάφερε να περάσει τον Marcus Armstrong (Ganassi) στα pits για την 3η θέση, καθώς ο Νεοζηλανδός απελευθερώθηκε στο διάβα του Simon Pagenaud (Meyer Shank Racing).

O Armstrong δέχθηκε ποινή μίας θέσης για το συμβάν, γεγονός που προώθησε τον Alex Rossi (McLaren) στην 4η θέση. Οι δυο τους αντάλλαξαν θέσεις άλλες δύο φορές, ενώ ο Palou βγήκε εκτός πίστας, γεγονός που επέτρεψε στον Newgarden να περάσει στη 2η θέση, ενώ ο Ο’Ward προσπέρασε τον Armstrong για την 5η θέση.

Έπειτα από την 4η διακοπή του αγώνα, ο Palou εξήλθε από τα pits 1ος, εμπρός από τους Newgarden και Herta, ο οποίος δυσκολεύτηκε να ξεκινήσει. Ο Newgarden είχε πολύ κακή επανεκκίνηση, όταν καθυστέρησε λόγω ντουμπλρισμένων συνδυασμών, για να πέσει στην 6η θέση. Ο Herta κατάφερε να περάσει εμπρός από τον Palou.

Ο Herta εισήλθε στα pits για τον τελευταίο του ανεφοδιασμό ένα γύρο νωρίτερα από τον Palou. Αυτή η επιλογή θα αποδεικνυόταν κρίσιμη, καθώς στους τελευταίους γύρους αναγκάστηκε να μειώσει το ρυθμό του, για να εξασφαλίσει ότι θα δει την καρό σημαία.

Ο Palou πέρασε επικεφαλής 7 γύρους πριν από τον τερματισμό και τον Herta πέρασαν στη συνέχεια και οι Newgarden (που είχε ανακάμψει), O’Ward και Scott Dixon (Ganassi), για να αφήσουν τον Αμερικανό οδηγό της Andretti στην 5η θέση, με μία πικρή γεύση στο στόμα.

Με την επικράτησή του, ο Palou επέκτεινε το προβάδισμά του στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών στους 74 βαθμούς, έχοντας νικήσει 3 από τους 4 τελευταίους αγώνες, με μόνο τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης να του έχουν… «ξεφύγει».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!