TCR-Spa: Ευρώπη και κόσμος μαζί

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες τουρισμού στο Spa-Francorchamps, όπου συμμετείχαν οδηγοί από το Παγκόσμιο TCR World Tour και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TCR.

Έπειτα από την κατάλυση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού WTCR της FIA πέρυσι, φέτος δημιουργήθηκε το TCR World Tour, ένα σύστημα παγκόσμιας βαθμολόγησης σε ένα Πρωτάθλημα που αποτελείται από 9 γύρους, με επιλεγμένους αγώνες TCR ανά τον κόσμο. Ο 2ος γύρος της φετινής χρονιάς συνδυάστηκε με τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TCR, στο Spa-Francorchamps του Βελγίου.

O 26χρονος Γάλλος Yann Ehrlacher (γιος της Cathy Muller και ανιψιός του Yvan Muller) με το Lynk & Co 03 της Cyan Racing παρέμεινε επικεφαλής από την εκκίνηση έως το τέλος του πρώτου αγώνα στο Spa και κατέκτησε τη νίκη στη γενική κατάταξη, ενώ ο 18χρονος Βέλγος Kobe Pauwels με το Audi RS 3 της Comtoyou Racing σημείωσε τους μέγιστους βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TCR, τερματίζοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Η κακή εκκίνηση του Κινέζου Ma Qing Hua, team-mate του poleman και νικητή Ehrlacher, επέτρεψε στον Αργεντίνο Nestor Girolami με το Honda Civic Type R της ALM Motorsport να ανέβει στη 2η θέση, με τον Pauwels να τον ακολουθεί. Παράλληλα, ο Ουρουγουανός Santiago Urrutia -και αυτός με Lynk & Co- πέρασε τον Rob Huff (Audi) για την 4η θέση στην προσέγγιση της Les Combes, στον 1ο γύρο.

Στην επανεκκίνηση του 4ου από τους 9 γύρους, έπειτα από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Urrutia πέρασε τον Pauwels για την 3η θέση. Ο Ολλανδός Tom Coronel, που είχε περάσει τον Huff, πίεσε τον νεαρό team-mate του Pauwels, αλλά δεν κατάφερε να του αποσπάσει τη νίκη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο τέλος, η ομάδα ζήτησε από τον Coronel να αφήσει τους team-mate του Huff και Frederic Vervisch, για να πάρουν καλύτερη κατάταξη στο TCR World Tour, χωρίς να επηρεαστεί η 2η θέση του Ολλανδού στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο αγώνα, ο 28χρονος Γάλλος John Filippi με το Audi RS 3 της Comtoyou Racing, έγινε ο πρώτος οδηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που κατέκτησε τη νίκη στη γενική κατάταξη του TCR World Tour. Ο Filippi είχε βρεθεί στην pole position από την αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης. Ο Ισπανός Felipe Fernandez με το Audi RS 3 της RC2 Racing έπεσε προς τα πίσω, με τον Ούγγρο Norbert Michelisz να ανεβαίνει στη 2η θέση με το Hyundai Elantra N της ιταλικής εργοστασιακής ομάδας BCR.

Ο Tom Coronel κατάφερε να επικρατήσει στη σκληρή μάχη του με τον Santiago Urrutia, ενώ ο νικητής του πρώτου αγώνα, Yann Ehrlacher τερμάτισε 5ος. Μία επαφή στον πρώτο γύρο μεταξύ των Ma Qing Hua, Nestor Girolami and Frederic Vervisch είδε τον τελευταίο να κάνει τετ-α-κέ και να πέφτει στις τελευταίες θέσεις. Ο Kobe Pauwels αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!