Φημολογείται ότι η Hyundai θα εισέλθει στο WEC

Σύμφωνα με αναφορές στο γαλλικό Τύπο, η Hyundai προετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Hypercar για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Φημολογείται ότι η Hyundai θα εισέλθει στο WEC

Σύμφωνα με αναφορές στο γαλλικό Τύπο, η Hyundai προετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Hypercar για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

H Hyundai, που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, φέρεται ότι θέλει να επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα και στο WEC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, το οποίο υπό τους καινούργιους κανονισμούς Hypercar, έχει προσελκύσει πολλούς κατασκευαστές.

Η Hyundai φαίνεται ότι έχει ήδη θέσει σε κίνηση μηχανισμούς για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος Hypercar, σύμφωνα με το γαλλικό Auto Hebdo. Η πηγή είναι σημαντική, καθώς πέραν από το γεγονός ότι είναι συνήθως αξιόπιστη, προέρχεται από την πατρίδα του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Hyundai, Cyril Abiteboul, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.

O Γάλλος πρώην επικεφαλής της ομάδας της Renault στη Formula 1 αναφέρεται ότι προσέγγισε τον -επίσης Γάλλο- Francois-Xavier Demaison, πρώην τεχνικό διευθυντή της Williams, για να προετοιμάσει ένα μελλοντικό πρόγραμμα Hypercar για τη Hyundai, με στόχο τη συμμετοχή στο WEC μεσοπρόθεσμα.

O Demaison διατέλεσε τεχνικός διευθυντής της Williams από το Μάρτιο του 2021 έως το περασμένο Δεκέμβριο, που αποχώρησε από τη βρετανική ομάδα μαζί με τον επικεφαλής της, Jost Capito. Πριν από αυτό, ο Γάλλος ήταν τεχνικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen, οδηγώντας τη γερμανική ομάδα στην κατάκτηση πολλαπλών τίτλων στο WRC την προηγούμενη δεκαετία.

Η Hyundai είχε εξετάσει στο παρελθόν την ιδέα ενός προγράμματος Hypercar, αλλά επέλεξε να συνεχίσει με την εμπλοκή της στο WRC. Δεν είναι σαφές εάν το πρόγραμμα της Hyundai θα επικεντρωθεί στην κατασκευή πρωτότυπου που θα υπάγεται στους κανονισμούς Le Mans Hypercar (LMH), όπου ανήκουν οι συμμετοχές των Toyota, Ferrari, και Peugeot, ή Le Mans Daytona hybrid (LMDh), που έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Αντοχής IMSA. Σε αυτούς υπάγονται ήδη οι Porsche και Cadillac. Οι BMW και Acura (Honda) συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα IMSA και του χρόνου θα παρατάξουν LMDh οι Alpine και Lamborghini.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!