WRC: Ο Cyril Abiteboul ορίστηκε επικεφαλής της Hyundai

H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της ομάδας της στο WRC θα αναλάβει ο Γάλλος Cyril Abiteboul, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Renault στη Formula 1.

WRC: Ο Cyril Abiteboul ορίστηκε επικεφαλής της Hyundai

H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της ομάδας της στο WRC θα αναλάβει ο Γάλλος Cyril Abiteboul, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Renault στη Formula 1.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, ήταν πολύ έντονες οι φήμες ο Γάλλος Cyril Abiteboul θα αναλάμβανε τη διοίκηση της ομάδας WRC της Hyundai και η κορεατική εταιρεία το επιβεβαίωσε επίσημα λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Προχθές, η Hyundai είχε παρουσιάσε το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνίζεται φέτος, το i20 N Rally1 Hybrid.

Έπειτα από την αποχώρηση του Andrea Adamo το Δεκέμβριο του 2021, η Hyundai Motorsport είχε αναθέσει τα καθήκοντα του Ιταλού στον επικεφαλής κινητήριων συνόλων Julien Moncet, ο οποίος είχε χριστεί αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας. Πέραν από την εργοστασιακή ομάδα, ο Abiteboul θα αναλάβει και το πελατειακό πρόγραμμα της Hyundai στο WRC.

Ο 45χρονος Abiteboul ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανολόγος στο τμήμα κινητήρων F1 της Renault το 2001 και το 2010 έγινε διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού. Μεταξύ 2012 και 2014 ήταν CEO και διευθυντής και επικεφαλής της ομάδας της Caterham στην F1, πριν επιστρέψει στη Renault ως διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής ομάδας στην F1, ρόλο που διατήρησε έως το τέλος του 2020.

Έπειτα από την αποχώρησή του από την F1, ο Abiteboul εργάστηκε ως σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού για την κατασκευάστρια κινητήρων Mecachrome, η οποία προμηθεύει μονάδες ισχύος στη Formula 2 και τη Formula 3. Ο νέος ρόλος του Γάλλου στη Hyundai θα τον δει να εργάζεται για πρώτη φορά στον κόσμο των ράλλυ.

Ο Cyril Abiteboul δήλωσε: «Απολαμβάνω την ευκαιρία να ενταχθώ στη Hyundai Motorsport ως επικεφαλής της ομάδας από το 2023. Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητές της, η Hyundai χτίζει προσεκτικά την ηγετική της θέση».

«Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να γίνω μέρος αυτού, διαχειριζόμενος το εργοστασιακό και το πελατειακό πρόγραμμα WRC, όπου η ομάδα έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ανυπομονώ να βυθιστώ στην κοινότητα των ράλλυ και να ανακαλύψω περισσότερα για αυτό το θεαματικό άθλημα. Η Hyundai μου έχει παράσχει την πλήρη υποστήριξή της για να είναι ομαλή η μετάβαση σε αυτόν τον ρόλο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι ο Julien Moncet, που οδήγησε τη Hyundai σε αριθμό νικών-ρεκόρ (5) για τη μάρκα στο WRC πέρυσι, θα παραμείνει στους κόλπους της, αναλαμβάνοντας έναν καινούργιο ρόλο, ο οποίος θα αφορά την μελλοντική τεχνολογία της Hyundai Motorsport.

Ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Sean Kim, πρόσθεσε: «Η εμπειρία του Cyril στη Formula 1 θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτιώσεις, καθώς επιδιώκουμε να δώσουμε πιο σκληρή μάχη για τίτλους στο WRC και να υποστηρίξουμε τις αγωνιστικές ομάδες πελατών μας».

WRC: Cyril Abiteboul & Sean Kim (Hyundai)

«Θα του δώσουμε σκόπιμα χρόνο για να εγκατασταθεί, να ανακαλύψει το περιβάλλον και, με τον καιρό, να κάνει δικό του το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Julien Moncet, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του αναπληρωτή την περασμένη σεζόν με αποφασιστικότητα. Υπό την καθοδήγησή του, εξασφαλίσαμε πέντε νίκες και αναπτύξαμε ισχυρή δυναμική στο δεύτερο μέρος της χρονιάς».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το τεχνικό προσωπικό της Hyundai Motorsport, μαζί με τον Cyril, θα επιδείξουν ισχυρότερη και σαφέστερη ηγεσία στο μέλλον, συνεργαζόμενοι στενά με την παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη της Hyundai Motor Company». Η πρώτη εμφάνιση του Abiteboul στο νέο του ρόλο θα είναι η πρεμιέρα της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο, την επόμενη εβδομάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!