IndyCar – Long Beach: Παρθενική νίκη

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 3ο αγώνα της φετινής σεζόν του IndyCar, στο Long Beach της Καλιφόρνια, όπου ο Kyle Kirkwood κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο θεσμό, στο «1-2» της Andretti.

Έχοντας κατακτήσει την πρώτη pole position της καριέρας του στο IndyCar, o 24χρονος Αμερικανός από τη Φλόριντα, Kyle Kirkwood κατάφερε να κατακτήσει και τη νίκη στον 20ό μόλις αγώνα του στο αμερικανικό Πρωτάθλημα μονοθεσίων.

Ο Kirkwood ήταν επικεφαλής στους 53 από τους 85 γύρους του 48ου Grand Prix του Long Beach. Είχε διατηρήσει την πρωτοπορία στα αρχικά στάδια του αγώνα, αποκρούοντας τις επιθέσεις του Marcus Ericsson και του team-mate του στην Andretti, Romain Grosjean.

Στο μέσο του αγώνα, ο Josef Newgarden, με το μονοθέσιο της Penske, που στην εκκίνηση είχε ανέβει από την 8η στην 4η θέση, είχε προηγηθεί, έχοντας περάσει εμπρός από τον Grosjean ακριβώς πριν από την επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Pato O’Ward είχε προσπαθήσει να περάσει από την εσωτερική στη στροφή 8 τον Scott Dixon, αλλά η επαφή μεταξύ τους έστειλε τον Νεοζηλανδό 6 φορές Πρωταθλητή στα προστατευτικά ελαστικά, προκαλώντας τη διακοπή της κανονικής ροής του αγώνα.

Ο Agustin Canapino είχε τεθεί επικεφαλής στο μεταξύ, και προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του, καθυστέρησε τον Kirkwood. Αυτό επέτρεψε στον Newgarden να περάσει τον οδηγό της Andretti και να τεθεί επικεφαλής.

Ο O’Ward που είχε κάνει μία καλή επανεκκίνηση, προσπάθησε να βουτήξει στην εσωτερική του Kirkwood στην 8η στροφή, τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή, και ο Μεξικανός οδηγός της McLaren κατέληξε και αυτός στα προστατευτικά ελαστικά.

Καθυστερώντας το δεύτερο pit stop του περισσότερο από τους άμεσους αντιπάλους του, ο Krikwood επέστρεψε στην πίστα εμπρός από τον Grosjean, που είχε περάσει -και αυτός με overcut- εμπρός από τον Newgarden. Παρά τα κρύα ελαστικά, ο Kirkwood κατάφερε να παραμείνει επικεφαλής και διατηρήθηκε στην πρωτοπορία έως την καρό σημαία.

O Newgarden ήταν αναγκασμένος να μειώσει το ρυθμό του για να εξοικονομήσει καύσιμα και να φτάσει έως τον τερματισμό, γεγονός που επέτρεψε στον Marcus Ericsson (Chip Ganassi), να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, με τους Colton Herta (Andretti) και Alex Palou (Chip Ganassi), να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, εμπρός από τον περυσινό Πρωταθλητή, Will Power.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!