IndyCar – Texas: Θρίλερ

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον δεύτερο φετινό αγώνα του IndyCar, στην οβάλ πίστα του Τέξας, όπου ο Josef Newgarden κατέκτησε τη νίκη σε μία δραματική ακολουθία γεγονότων.

Ο 2 φορές Πρωταθλητής του IndyCar, Josef Newgarden κατέκτησε με το μονοθέσιο της Penske την 3η του νίκη στον αγώνα 375 μιλίων στην οβάλ πίστα του Τέξας, υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, έπειτα από μία συναρπαστική μάχη με τους Pato O’Ward (McLaren) και Alex Palou (Chip Ganassi).

O poleman Felix Rosenqvist (McLaren) δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία ούτε ένα γύρο, καθώς ο Scott Dixon (Chip Ganassi) πέρασε άμεσα επικεφαλής. Στη συνέχεια, Newgarden και Dixon αντάλλαξαν θέσεις στην κορυφή μέχρι ο Αμερικανός οδηγός της Penske κατάφερε να φτιάξει μία μικρή διαφορά.

Το ατύχημα του Takuma Sato (Chip Ganassi) επέφερε κίτρινες σημαίες και στα pits o Alex Rossi (McLaren) συγκρούστηκε με τον Kyle Kirkwood (Andretti). Αυτό προκάλεσε ζημιά στην ανάρτηση του μονοθεσίου της McLaren, με τον Rossi να δέχεται και ποινή διέλευσης από το pit lane, λόγω μη ασφαλούς απελευθέρωσης. Στην επανεκκίνηση του 60ού γύρου, ο Palou πέρασε μπροστά για λίγο, αλλά σύντομα ο Newgarden ανέκτησε την πρωτοπορία.

Ωστόσο, στον 125ο γύρο, ο Ο’Ward επέστρεψε με δριμύτερη επίθεση, πέρασε επικεφαλής 4 γύρους αργότερα και παρέμεινε εκεί για 30 γύρους, αναπτύσσοντας διαφορά που ξεπέρασε τα 5 δλ. και έως τον 160ό γύρο, μόνο ο Newgarden βρισκόταν στον ίδιο γύρο με τον  επικεφαλής Μεξικανό.

Ακολούθησε το ατύχημα του Felix Rosenqvist, που διέκοψε την κανονική ροή του αγώνα, όπου ο Newgarden εισήλθε στα pits για καύσιμα, σε αντίθεση με τον Ο’Ward, που θα έπρεπε να κάνει εξοικονόμηση. Ο Newgarden σύντομα πλησίασε και επιτέθηκε στη McLaren του Μεξικανού, αλλά ο Ισπανός Πρωταθλητής του 2021, Alex Palou, εκμεταλλεύτηκε τη μάχη μεταξύ τους και πέρασε επικεφαλής.

Κανείς δεν ήθελε όμως να διατηρήσει την πρώτη θέση για πολύ, λόγω της υψηλότερης κατανάλωσης καυσίμου. Το ατύχημα του Sting Ray Bobb προκάλεσε καινούργια κίτρινη σημαία και η δράση επέστρεψε στο κανονικό για λίγο, καθώς στο 220ό γύρο έγινε το ατύχημα των Devlin Defrancesco και Graham Rahal.

Στην επανεκκίνηση, ο Palou ανέβηκε επικεφαλής, μόνο για να τον περάσει ο Newgrarden, ενώ ο O’Ward αντεπιτέθηκε, και πέρασε τον Ισπανό για να επιτεθεί στον επικεφαλής οδηγό της Penske, με τον οποίο ακούμπησε και τροχούς.

Ωστόσο, μόλις δύο γύρους πριν από την καρό σημαία, ο Romain Grosjean (Andretti) άγγιξε ανεπαίσθητα το μονοθέσιο του David Malukas (Dale Coyne) και ο Γάλλος προσέκρουσε στον τοίχο, προκαλώντας την τελική κίτρινη σημαία, υπό την οποία ολοκληρώθηκε ο αγώνας, με τον Josef Newgarden νικητή, ακολουθούμενο από τους Pato O’Ward και Alex Palou.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!