WRC: O Oliver Solberg θα φύγει από την Hyundai στο τέλος της σεζόν

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ο Oliver Solberg θα αποχωρήσει από την ομάδα της στο WRC στο τέλος της φετινής σεζόν.

WRC: O Oliver Solberg θα φύγει από την Hyundai στο τέλος της σεζόν

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ο Oliver Solberg θα αποχωρήσει από την ομάδα της στο WRC στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο 21 ετών Σουηδός Oliver Solberg, γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή το 2003 στο WRC, Petter Solberg, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Hyundai το 2021, όταν υπέγραψε αρχικά διετές συμβόλαιο, με τον Σουηδό να συμμετέχει σε ένα πλήρες πρόγραμμα WRC2.

Ωστόσο, στον Solberg προσφέρθηκε απροσδόκητα η ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην ανώτερη κατηγορία του WRC, πίσω από το τιμόνι του i20 N στο Ράλλυ Φινλανδίας, όπου τερμάτισε 7ος. Ακολούθησαν συμμετοχές στην Κένυα, την Ισπανία και το Ράλλυ Monza που έκλεισε την περυσινή σεζόν.

Για το 2022, ο Solberg έκανε ένα βήμα προς τα πάνω στο WRC, μοιραζόμενος το 3ο αυτοκίνητο της Hyundai με τον πολύπειρο Ισπανό Dani Sordo. Ο Solberg έχει συμμετάσχει σε 8 αγώνες μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με την 4η θέση που τερμάτισε στο Ράλλυ Ypres του Βελγίου τον Αύγουστο.

Ακολούθησε με μια 5η θέση στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι η τελευταία του συμμετοχή με την με την ομάδα. Ο Sordo θα οδηγήσει το αυτοκίνητο για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν στην Ισπανία αργότερα αυτό το μήνα και στη στην Ιαπωνία το Νοέμβριο, όπου ο Solberg πρόκειται να παραστεί για να ολοκληρώσει την αναγνώριση.

Η Hyundai επέλεξε να παρατάξει πιο έμπειρους οδηγούς για τα τρία αυτοκίνητά της ενόψει 2023, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Solberg, ο οποίος δήλωσε: «Προφανώς είμαι απογοητευμένος για την κατάσταση, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της ομάδας και το νέο της σχέδιο να προχωρήσει με τρία αυτοκίνητα και μόνο έμπειρους οδηγούς στη σύνθεσή της».

«Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους τους να είναι ανοιχτοί μαζί μου κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση για αυτούς, αφού το σχέδιο άλλαξε. Παραμένω ευγνώμων για αυτή την πρώτη ευκαιρία που μου προσέφεραν στο WRC. Γνωρίζαμε ότι αυτή η σεζόν θα ήταν μια σεζόν μάθησης, στην οποία έχουμε κάνει πολλά, και αναμφίβολα θα είναι πολύτιμη εμπειρία για μένα στο επόμενο στάδιο της καριέρας μου».

«Θα παραμείνω αφοσιωμένος στα καθήκοντά μου στην ομάδα για το υπόλοιπο της χρονιάς και θα στείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους στο Alzenau και των ανθρώπων στα ράλλυ για την υποστήριξή τους. Θα κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο με καλούς όρους και θα τους εύχομαι πάντα τα καλύτερα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!