F1: Δεν θα αποχωρήσει από τη McLaren ο Daniel Ricciardo

O Daniel Ricciardo, με ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την McLaren την επόμενη σεζόν.

F1: Δεν θα αποχωρήσει από τη McLaren ο Daniel Ricciardo

O Daniel Ricciardo, με ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την McLaren την επόμενη σεζόν.

Με αφορμή τις φήμες που προέκυψαν για το μέλλον της θέσης του Daniel Ricciardo στη McLaren το 2023, o 33χρονος Αυστραλός οδηγός ένιωσε την ανάγκη να αποσαφηνίσει την κατάσταση, με ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στην οποία αναφέρει ότι θα παραμείνει στη βρετανική ομάδα και τη Formula 1 και για την επόμενη χρονιά.

Ο Ricciardo ανέφερε: «Υπήρξαν πολλές φήμες γύρω από το μέλλον μου στη Formula 1, αλλά θέλω να το ακούσετε από εμένα. Είμαι δεσμευμένος στη McLaren μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και δεν πρόκειται να αποχωρήσω από το σπορ».

«Εκτιμώ ότι δεν ήταν πάντα εύκολο, αλλά ποιος το θέλει εύκολο! Δουλεύω σκληρά με την ομάδα για να κάνω βελτιώσεις και να φέρουμε το μονοθέσιο στο σωστό πλαίσιο και πίσω στην κορυφή, όπου ανήκει. Εξακολουθώ να το θέλω αυτό περισσότερο από ποτέ».

Τα σχόλια του Ricciardo έρχονται την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση της ομάδας της McLaren ότι εξασφάλισε τις υπηρεσίες του 25χρονου Ισπανού περυσινού Πρωταθλητή του IndyCar, Alex Palou για το 2023, αν και δεν ανέφερε σε ποιο Πρωτάθλημα θα αγωνίζεται, καθώς η βρετανική ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της του χρόνου και στη Formula E.

Για τις υπηρεσίες του Palou το 2023 μάχεται και η νυν ομάδα του Ισπανού, η Chip Ganassi Racing, η οποία είχε εκδόσει λίγο νωρίτερα δική της ανακοίνωση ότι επέλεξε να ενεργοποιήσει την επιλογή ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Palou διέψευσε την εγκυρότητα της ανακοίνωσης της Chip Ganassi, αναφέροντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ τις δηλώσεις που παρουσιάζονται ως δικές του στην ανακοίνωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συμβόλαιο του Palou με τη McLaren προβλέπει και ένα τεστ δοκιμών με παλιό μονοθέσιο F1, όπως αυτά που έχουν ήδη διεξάγει οι Pato O’Ward και Colton Herta.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!