F1: Νέες φήμες για τη θέση του Daniel Ricciardo

Καθώς εξαρτάται από τον Daniel Ricciardo αν θα παραμείνει στη McLaren το 2023 ή όχι, αναφέρεται ότι η βρετανική ομάδα εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές της.

F1: Νέες φήμες για τη θέση του Daniel Ricciardo

Καθώς εξαρτάται από τον Daniel Ricciardo αν θα παραμείνει στη McLaren το 2023 ή όχι, αναφέρεται ότι η βρετανική ομάδα εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές της.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ούτε η McLaren, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Daniel Ricciardo είναι ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις του Αυστραλού τα τελευταία δύο χρόνια με τη βρετανική ομάδα. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει και ο CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, o Αμερικανός Zak Brown πριν από λίγο καιρό. Ο Ricciardo διατηρεί συμβόλαιο με την McLaren, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023. Παρότι υπάρχουν όροι πρόωρης λήξης του, αναφέρεται ότι αυτοί βρίσκονται στα χέρια του 33χρονου Αυστραλού και όχι της ομάδας.

Αυτό υποστηρίζεται και από τη δήλωση του Brown: «Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, τι θέλει να κάνει». Το ερώτημα είναι αν o Ricciardo θέλει να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός οδηγός και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στη McLaren αποτελούν μεγάλη έκπληξη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα.

Στο Μονακό είχε δηλώσει για την επόμενη χρονιά: «Έχω συμβόλαιο. Αλλά προσωπικά δεν θέλω να είμαι 14ος. Δεν αγωνίζομαι για αυτό, ας το θέσουμε έτσι. Ακόμα έχω 100% πίστη στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου, κάτι που κάνει τα άσχημα αποτελέσματα να πονάνε ακόμα περισσότερο. Θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι σε διαφορετική θέση, αλλά αρνούμαι να το αφήσω να με πάρει από κάτω».

Σύμφωνα με το BBC, η McLaren εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές της για το 2023, σε περίπτωση που ο Αυστραλός αποφασίσει να μη συνεχίσει με την ομάδα και την επόμενη σεζόν. Τρία ονόματα συνδέονται με το cockpit του Αυστραλού για το 2023. Αυτό του Alex Albon, οδηγού της Red Bull, ο οποίος είναι δανεικός στη Williams, του τετράκις Πρωταθλητή Sebastian Vettel και του εφεδρικού οδηγού της Alpine, Oscar Piastri.

Η Aston Martin έχει εκφράσει την επιθυμία της να διατηρήσει τον Vettel στους κόλπους της μακροπρόθεσμα. Ο ίδιος ο Γερμανός δήλωσε στην Αυστρία: «Η απόφαση εκκρεμεί ακόμη, αλλά θα το σκεφτώ τις επόμενες εβδομάδες. Φυσικά, εξαρτάται επίσης από την κατεύθυνση προς την οποία εξελίσσεται το μονοθέσιο και πόσο μεγάλες δυνατότητες βλέπω στην ομάδα. Έχω ήδη τονίσει αρκετές φορές ότι θέλω να αγωνίζομαι για βαθμούς, αλλά και για νίκες. Διαφορετικά χάνεται η διασκέδαση».

«Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με την οικογένειά μου, θα πρέπει να καταλάβω πόσο ρεαλιστικοί είναι οι στόχοι μου και πόση ενέργεια νιώθω ακόμα μέσα μου για να συνεχίσω να εξελίσσομαι μαζί με την ομάδα». Πάντως ο Vettel δήλωσε ότι δεν σκέφτεται ακόμα το ενδεχόμενο να μεταβεί σε άλλη ομάδα ακόμα. «Δεν το σκέφτομαι αυτό προς το παρόν. Η Aston Martin είναι το πρώτο μου σημείο επαφής και το εγχείρημα το οποίο θέλω να ωθήσω μπροστά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά την περίπτωση του 21 ετών Αυστραλού Oscar Piastri, Πρωταθλητή πέρυσι στη Formula 2, του οποίου μάνατζερ είναι ο πρώην οδηγός της F1, Mark Webber, έχει δεχθεί πρόταση από τη Williams, για να αντικαταστήσει τον Nicholas Latifi. H Alpine αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Alonso, οπότε δε θα υπάρχει χώρος στη γαλλική ομάδα για τον Αυστραλό. Σύμφωνα με τις φήμες, οι Piastri και Webber έχουν αφήσει σε αναμονή την πρόταση της Williams, για να εξερευνήσουν την πιθανότητα της McLaren.

Ο Ricciardo δεν έχει πει ποτέ κάτι κακό για τον τρόπο με τον οποίο τον μεταχειρίζεται η McLaren. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια που να συνιστούν ότι η βρετανική ομάδα προσπαθεί να ενθαρρύνει τον Ricciardo να αποχωρήσει. Αμφότερες οι πλευρές προσπαθούν να κάνουν τη συνεργασία να λειτουργήσει. O Zak Brown δήλωσε: «Αυτά που είπα για τις επιδόσεις του Daniel δεν προκάλεσαν προβλήματα στην ομάδα, αν και έφεραν πολλές φήμες από έξω».

«Αλλά έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Dan και ανταλλάζουμε συνεχώς γραπτά μηνύματα μεταξύ μας. Θα είναι μαζί μας και του χρόνου και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον επαναφέρουμε σε φόρμα. Ξέρουμε ότι είναι ικανός να μας φέρει νίκες. Όλα θα εξαρτηθούν από το αυτοκίνητο που θα του δώσουμε, αλλά οι απαιτήσεις μας είναι εξαιρετικά σαφείς: να βρίσκεται στο επίπεδο του Lando Norris».

Αν Ricciardo και McLaren αποφασίσουν ότι η συνεργασία τους στη Formula 1 δεν θα συνεχιστεί, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τον Αυστραλό να παραμείνει στην οικογένεια της βρετανικής ομάδας, αν το επιθυμεί. Μία πιθανότητα είναι το IndyCar. Άλλωστε, η Arrow McLaren SP θα επεκτείνει τη συμμετοχή της σε τρία μονοθέσια του χρόνου και έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον νυν οδηγό της στο αμερικανικό Πρωτάθλημα Felix Rosenqvist για το 2023 το οποίο δεν καθορίζει ακόμα που ακριβώς θα αγωνιστεί ο Σουηδός. Δεν αποκλείεται να μεταβεί στη Formula E, στην οποία η McLaren θα κάνει το ντεμπούτο της του χρόνου, έχοντας αγοράσει την ομάδα της Mercedes.

Η McLaren δείχνει να έχει διαφορετικές επιλογές και όσον αφορά το 2024. Ο 22 ετών Αμερικανός Colton Herta (γιος του επίσης οδηγού αγώνων Bryan Herta), που αγωνίζεται με την Andretti Autosport στο IndyCar, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες τριήμερο τεστ στο Portimao της Πορτογαλίας με περυσινό μονοθέσιο F1 της McLaren. Αντίστοιχο τεστ είχε κάνει στο Άμπου Ντάμπι και ο 23χρονος Μεξικανός Pato O’Ward, οδηγός της Arrow McLaren SP στο IndyCar.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!