F1: Ο πατέρας μου έλεγε ότι θα γίνω οδηγός λεωφορείου – Verstappen

O περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen περιέγραψε μία ακόμα πτυχή του σκληρού τρόπου με τον οποίο ο πατέρας του τον προετοίμαζε όταν ήταν μικρός και επίσης απέκλεισε ένα μέλλον στα ράλλυ.

F1: Ο πατέρας μου έλεγε ότι θα γίνω οδηγός λεωφορείου – Verstappen

O περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen περιέγραψε μία ακόμα πτυχή του σκληρού τρόπου με τον οποίο ο πατέρας του τον προετοίμαζε όταν ήταν μικρός και επίσης απέκλεισε ένα μέλλον στα ράλλυ.

Ο Max Verstappen αποτελεί έναν από τους καλύτερους οδηγούς του grid τα τελευταία 4-5 χρόνια, με αποκορύφωμα τις επιδόσεις που τον οδήγησαν στον περυσινό τίτλο, στη μάχη του με τον Lewis Hamilton, τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία της Formula 1. Ήδη από πολύ νεαρή ηλικία, ο Verstappen έδειχνε να είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος οδηγός από αυτό που θα περίμενε κανείς από κάποιον στην ηλικία του.

Σε αυτό συνέβαλε πολύ ο τρόπος με τον οποίο ο πατέρας του, Jos Verstappen, τον προετοίμασε -με σκληραγώγηση– σε μικρές ηλικίες. Είναι γνωστή η ιστορία πως έπειτα από ένα απερίσκεπτο ατύχημα σε αγώνα καρτ του 2012 (όταν ο Max ήταν 14-15 χρονών), στην επιστροφή προς το σπίτι, ο Jos κατέβασε το γιο του από το αυτοκίνητο σε ένα βενζινάδικο, τον άφησε εκεί και έφυγε! Ο Jos επέστρεψε τελικά, αλλά δεν μίλησε στον Max για μία εβδομάδα. Πριν από μερικά χρόνια, ο Jos είχε δηλώσει: «Λόγω αυτού που είχε συμβεί σε εκείνο τον αγώνα, είχε γίνει καλύτερος οδηγός».

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Max Verstappen, ανέφερε επίσης: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν  μου είπε ότι θα γίνω Πρωταθλητής. Ήταν πάντα το αντίθετο. Μου έλεγε ότι θα γινόμουν οδηγός φορτηγού ή λεωφορείου. Σε όλη την πορεία μου προς τη Formula 1, κατά τη γνώμη του δεν εργαζόμουν αρκετά σκληρά, επειδή έχω λίγο πιο χαλαρή προσωπικότητα σε σύγκριση με εκείνον όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω ένα Σαββατοκύριακο».

«Κέρδιζα τους αγώνες μου και όλα αυτά, αλλά έλεγε ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να είσαι επιτυχημένος στη Formula 1. Νομίζω ότι αυτό με προετοίμασε κατά κάποιο τρόπο πολύ καλά για να αντιμετωπίσω την κριτική και αρνητικά σχόλια».

Max Verstappen - Red Bull, GP Καναδά 2022

Ο Verstappen, δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του ισχύοντος συμβολαίου του με τη Red Bull, το οποίο λήγει το 2028. «Έως τότε θα οδηγώ στη Formula 1 για αρκετό καιρό. Εξαρτάται λίγο από το αν το μονοθέσιο θα είναι καλό και αν θα εξακολουθώ να διεκδικώ τίτλους. Δεν θέλω να βρίσκομαι στο πίσω μέρος του grid. Θα προτιμούσα να οδηγώ σε διαφορετική κατηγορία».

«Αλλά αυτή τη στιγμή πραγματικά δεν θα ήθελα να οδηγήσω για κάποια άλλη ομάδα. Αν νιώθεις καλά με κάτι και λειτουργεί, γιατί να αλλάξεις;» Θα μπορούσε αυτή η διαφορετική κατηγορία να περιλαμβάνει και αγώνες ράλλυ, όπως συμβαίνει με τον πατέρα του φέτος, ο Verstappen απάντησε: «Μου αρέσει να οδηγώ αυτοκίνητα ράλλυ μία φορά στο τόσο για να διασκεδάσω, αλλά δεν αγωνίζομαι. Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο και ούτε το να έχω συνοδηγό μου φαίνεται ωραίο. Θα προτιμούσα να είμαι μόνος μου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!