F1: Υπό αμφιβολία το μέλλον του Ricciardo στη McLaren

To μέλλον του Daniel Ricciardo στην ομάδα της McLaren δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένο πέραν της φετινής σεζόν.

F1: Υπό αμφιβολία το μέλλον του Ricciardo στη McLaren

To μέλλον του Daniel Ricciardo στην ομάδα της McLaren δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένο πέραν της φετινής σεζόν.

Παρότι ο Daniel Ricciardo, που θα γίνει 33 ετών τον Ιούλιο, διατηρεί τριετές συμβόλαιο με τη McLaren, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023, υπάρχουν στους όρους του μηχανισμοί που μπορούν να διακόψουν πρόωρα τη συνεργασία, όπως ανέφερε ο Αμερικανός CEO της βρετανικής ομάδας, Zak Brown.

Συνήθως, τα συμβόλαια των οδηγών της Formula 1 περιέχουν όρους απόδοσης. Αυτοί αναφέρουν ότι αν ο οδηγός ή ομάδα δεν πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τα οποία καθορίζονται σαφώς στο συμβόλαιο (π.χ. συγκεκριμένη θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία), τότε ένα από τα δύο -ή και τα δύο- συμβαλλόμενα μέρη έχει τη δυνατότητα να τερματίσει τη συνεργασία πρόωρα.

Ο Zak Brown, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε ότι ο Ricciardo δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες τόσο τις δικές του όσο και της ομάδας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μηχανισμοί στο συμβόλαιο του Αυστραλού που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη λύση του. Ο Αμερικανός δήλωσε: «Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες του συμβολαίου, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί με τους οποίους δεσμευόμαστε ο ένας στον άλλον και μηχανισμοί με τους οποίους αποδεσμευόμαστε».

«Μίλησα με τον Daniel για αυτό. Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που ελπίζαμε και οι δύο, αλλά και οι δύο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Νομίζω ότι έδειξε στη Monza (πέρυσι) ότι μπορεί να κερδίσει αγώνες. Πρέπει επίσης να εξελίξουμε το μονοθέσιό μας, το οποίο δεν είναι ικανό να κερδίσει αγώνες. Αλλά θα θέλαμε να τον δούμε πιο ψηλά στο grid. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι θέλει να κάνει. Και στη συνέχεια επιταχύνεται το πρόγραμμα δοκιμών μας, αλλά δεν βιαζόμαστε».

Ποιος θα μπορούσε όμως να πάρει τη θέση του Ricciardo στη McLaren, σε περίπτωση που η βρετανική ομάδα επέλεγε να τερματίσει τη συνεργασία της μαζί του; Ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους είναι ο 23χρονος Μεξικανός Pato O’Ward, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα της McLaren στο IndyCar και αναμένεται να κάνει δοκιμές με την ομάδα της F1 αργότερα φέτος.

Όπως δήλωσε ο Zak Brown: «Έχουμε συμβόλαιο με δύο οδηγούς δοκιμών. Ο Pato θα είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο Abu Dhabi (στο τεστ νέων οδηγών) πέρυσι. Το πρόγραμμα της IndyCar είναι πολύ γεμάτο, όπως ξέρετε, αλλά στο τέλος της χρονιάς δεν θα εκπλαγείτε αν τον δείτε σε ένα από αυτά τα μονοθέσια».

Ο ίδιος ο O’Ward από την πλευρά του εκτιμά ότι έχει άλλα δύο ή τρία χρόνια προθεσμία για να εισέλθει στην F1 πριν να είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να κάνει την αλλαγή. Ο Μεξικανός δήλωσε: «Νομίζω ότι υπάρχει προθεσμία λόγω ηλικίας. Μόλις γίνεις 25 ή 26 ετών, το παράθυρο κλείνει αρκετά. Οπότε προφανώς αν σου δοθεί αυτή η ευκαιρία, την αρπάζεις. Το όνειρό μου να γίνω οδηγός αγώνων ήταν εμπνευσμένο από τη Formula 1. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Είναι αυτό που άνοιξε την καρδιά μου σε έναν τόσο διαφορετικό κόσμο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!