F1: Ο Ricciardo δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της McLaren

Ο Daniel Ricciardo δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της McLaren, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ομάδας, Zak Brown.

F1: Ο Ricciardo δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της McLaren

Ο Daniel Ricciardo δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της McLaren, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ομάδας, Zak Brown.

Όπως είχε συμβεί και πέρυσι, η εικόνα του Daniel Ricciardo έχει απογοητεύσει και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Παρότι τα φετινά μονοθέσια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του 2021, Ο 32 ετών Αυστραλός δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί ούτε στις απαιτήσεις της φετινής McLaren και ο 10 χρόνια νεότερος team-mate του, Lando Norris, είναι σταθερά ταχύτερος. Πρόσφατα, η McLaren ανανέωσε το συμβόλαιο του Βρετανού έως το τέλος του 2025, γεγονός που υποδεικνύει που ποντάρει η βρετανική ομάδα για το μέλλον.

Έχοντας κατακτήσει 7 νίκες με τη Red Bull, ο Ricciardo πέρασε το 2019 στη Renault. Στις δύο σεζόν που παρέμεινε στη γαλλική ομάδα, υπήρχαν ορισμένες φορές όπου ο Αυστραλός έδειχνε να μην έχει τη δυνατότητα να αντλήσει το μέγιστο από το μονοθέσιο. Πέρυσι όμως, στην πρώτη του χρονιά στη McLaren, το φαινόμενο ήταν το σύνηθες. Η περυσινή σεζόν του Ricciardo ήταν πιθανότατα η χειρότερη στην καριέρα του, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της McLaren κατά τη διάρκεια της πέδησης στην είσοδο των στροφών. Άλλωστε, η περυσινή απόδοση του Ricciardo συνείσφερε στην απώλεια της 3η θέσης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2021.

To συμβόλαιο του Ricciardo με τη McLaren λήγει στο τέλος του 2023. Ο CEO της ομάδας της McLaren, Zak Brown, δήλωσε: «Ο Lando σίγουρα έχει ένα πλεονέκτημα. Προφανώς θα θέλαμε να δούμε τον Daniel πολύ πιο κοντά στον Lando και να έχουμε μια καλή μάχη μεταξύ τους. Πέραν της (νίκης στη) Monza και ορισμένους αγώνες, γενικά δεν έχει αναταποκριθεί στις προσδοκίες του ή στις δικές μας, όσον αφορά τι περιμέναμε. Και νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να εργάζεσαι σκληρά ως ομάδα, να συνεχίσεις να πιέζεις και να ελπίζεις πως ό,τι δεν κάνει κλικ αυτή τη στιγμή, θα το κάνει σύντομα».

«Νομίζω ότι αυτό δείχνει επίσης πόσο καλός είναι ο Lando. Όταν βλέπεις τη διαφορά μεταξύ του Charles (Leclerc) και του Carlos (Sainz), της διαφορά μεταξύ του Max (Verstappen) και του Sergio (Perez), υπάρχουν διαφορές μεταξύ των team-mates. Και νομίζω ότι ο Lando είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Ο Ricciardo παραδέχτηκε ότι ήταν αργός στο GP Ισπανίας, όπου τερμάτισε τέσσερις θέσεις πίσω από τον Norris, παρότι ο νεαρός Βρετανός υπέφερε από αμυγδαλίτιδα. Ο Αυστραλός είχε δηλώσει: «Είναι λυπηρό να το λέω, αλλά ελπίζουμε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Διότι θα είναι πιο ανησυχητικό αν δεν είναι έτσι. Δεν ήμουν 1 ή 2 δέκατα μακριά, μερικές φορές ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!