O Sergio Perez ίσως αποχωρήσει από την F1 αν προστεθούν κι άλλα GP

O οδηγός της Red Bull στη Formula 1, Sergio Perez, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από το σπορ αν προστεθούν κι άλλοι αγώνες στο πρόγραμμα της σεζόν.

O Sergio Perez ίσως αποχωρήσει από την F1 αν προστεθούν κι άλλα GP

O οδηγός της Red Bull στη Formula 1, Sergio Perez, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από το σπορ αν προστεθούν κι άλλοι αγώνες στο πρόγραμμα της σεζόν.

Σύμφωνα με τον Μεξικανό οδηγό της Red Bull, Sergio Perez, ο αριθμός αγώνων της φετινής σεζόν είναι στο όριο για τον ίδιο. Το φετινό Πρωτάθλημα αναμένεται να έχει 23 Grand Prix, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για τη Formula 1. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αντικατασταθεί το ακυρωμένο GP Ρωσίας από έναν άλλο αγώνα, πιθανότατα έναν δεύτερο στη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, με την ανακοίνωση του GP στο Λας Βέγκας και την έναρξη του δεκαετούς συμβολαίου του GP Κατάρ το 2023, αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι αγώνες στο πρόγραμμα της σεζόν της Formula 1.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Red Bull, Christian Horner, «με 23 αγώνες έχεις φτάσει το σημείο κορεσμού». Μια από τις λύσεις που ενδέχεται να εφαρμοστούν είναι η εναλλαγή μεταξύ αγώνων. Με αυτό τον τρόπο, μια θέση στο πρόγραμμα αγώνων καλύπτεται από δύο GP, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους ανά σεζόν. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Carlos Sainz, «είμαι μεγάλος οπαδός των αγώνων στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας, αλλά την ίδια στιγμή θα ήταν μεγάλη απώλεια να μην έχουμε πια ορισμένους κλασικούς Ευρωπαϊκούς αγώνες».

Από την πλευρά του, ο 32χρονος Sergio Perez πιστεύει ότι το πρόγραμμα αγώνων της σεζόν δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 23 αγώνες. Όπως ανέφερε ο Μεξικανός, «είναι πολύ καλό που η Formula 1 συνεχίζει να εξελίσσεται και μεγαλώνει. Μπορείς να το δεις όπου κι αν πας, ο κόσμος αρχίζει να σε αναγνωρίζει στο δρόμο ολοένα και πιο συχνά. Αλλά αν υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, θα είναι κακό. Τουλάχιστον για εμένα».

«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε συνεχώς, επειδή υπάρχουν πολλοί αγώνες. Απλά δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας. Εγώ προσωπικά, έχω δύο παιδιά. Νομίζω ότι αν το πρόγραμμα επεκταθεί ακόμη περισσότερο, σίγουρα δεν θα αγωνίζομαι πλέον στη Formula 1», προειδοποίησε ο Perez.

Sergio Perez - Red Bull, GP Αυστραλίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!