Bottas: Το λάθος στην Ουγγαρία δεν θα επηρεάσει την παραμονή μου στην Mercedes

Ο Φινλανδός οδηγός αναφέρθηκε στο συμβάν του πρώτου γύρου, που οδήγησε στην εγκατάλειψή του από το Grand Prix

Bottas: Το λάθος στην Ουγγαρία δεν θα επηρεάσει την παραμονή μου στην Mercedes

Ο Φινλανδός οδηγός αναφέρθηκε στο συμβάν του πρώτου γύρου, που οδήγησε στην εγκατάλειψή του από το Grand Prix

Το “ντόμινι συγκρούσεων” που προκάλεσε ο Valtteri Bottas στην εκκίνηση του Grand Prix της Ουγγαρίας πιθανότατα δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εντυπωσιάσει τα αφεντικά της Mercedes πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, παρά το αμφίβολο μέλλον του στην ομάδα, ο Φινλανδός απέρριψε τα σενάρια ότι το περιστατικό μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του στην ομάδα της Mercedes για το 2022.

Ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση, ο Bottas σπινάρισε στην εκκίνηση του βρεγμένου Hungaroring και τον προσπέρασε η McLaren του Lando Norris που βρισκόταν στην τρίτη θέση της εκκίνησης, πριν φτάσουν στην πρώτη στροφή. Εκεί ο Bottas μπλόκαρε τα φρένα του και χτύπησε τη McLaren πριν χτυπήσει και τη Red Bull του Sergio Perez και εγκαταλείψουν και οι τρεις. Ο Max Verstappen χτυπήθηκε από τον Norris, επαφή που προκάλεσε σημαντική ζημιά στη Red Bull του Ολλανδού.

«Προφανώς το λάθος ήταν δικό μου», είπε ο Bottas, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή 5 θέσεων στο επερχόμενο Βελγικό Grand Prix, στα τέλη Αυγούστου.  «Εγώ ήμουν πίσω και ήταν δική μου ευθύνη να φρενάρω νωρίς αλλά δεν υπολόγισα σωστά το σημείο φρεναρίσματος. Δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις προβλέψεις σε τέτοιες τις συνθήκες, αλλά έπρεπε να είχα φρενάρει νωρίτερα, γιατί όταν άρχισα να φρενάρω είχα πλησιάσει πολύ, μπλόκαρα τους τροχούς, χτύπησα τον Lando, και αυτό προκάλεσε όλο το χάος. Επομένως ήταν μια δική μου λανθασμένη κρίση και το λάθος δικό μου».

Με τη Mercedes να έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει ποιος θα οδηγήσει στο πλευρό του Lewis Hamilton για το 2022 κατά τη διάρκεια της θερινής διακοπής και τον George Russell,ο οποίος πραγματοποίησε δοκιμή της Pirelli με τη Mercedes, να φλερτάρει με τη θέση του Bottas, ο Φινλανδός διαψεύδει όσους πιστεύουν ότι το περιστατικό στην Ουγγαρία θα παίξει ρόλο στην απόφαση της ομάδας.

«Δεν μιλήσαμε για το [μέλλον μου]», είπε ο Bottas όταν ρωτήθηκε εάν είχε κάποια συνομιλία μετά τον αγώνα με τον επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff. «Δεν νομίζω ότι ένας αγώνας θα επηρεάσει κάτι. Δεν το νομίζω. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες τι θα συμβεί. «Για να είμαι ειλικρινής, θα ήταν ωραία αν είχε αγώνα το επόμενο Σαββατοκύριακο και μπορούσα να προσπαθήσω να κάνω έναν καλό αγώνα», πρόσθεσε. «Αλλά είναι η ώρα της θερινής διακοπής και θα προσπαθήσω να επιστρέψω δυνατός και να προσπαθήσω να έχω ένα θετικό ξεκίνημα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.»

Ερωτηθείς, εάν εξετάζει άλλες επιλογές σε περίπτωση που η Mercedes δεν τον κρατήσει, ο Bottas απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω, αλλά δουλεύουμε!»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!