Η ομάδα Formula E της Nissan, πάει… Λονδίνο

Η Nissan e.dams ταξιδεύει στο ιστορικό Royals Docks του Ανατολικού Λονδίνου για τον 12ο και τον 13ο γύρο του πρωταθλήματος

Η ομάδα Formula E της Nissan, πάει… Λονδίνο

Η Nissan e.dams ταξιδεύει στο ιστορικό Royals Docks του Ανατολικού Λονδίνου για τον 12ο και τον 13ο γύρο του πρωταθλήματος

Στον προηγούμενο αγώνα στη Νέα Υόρκη η ομάδα της Nissan e.dams πήρε 15 βαθμούς στο  πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 9η θέση της κατάταξης. Οι δύο οδηγοί της ομάδας, Buemi και Rowland, κράτησαν ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό στη Νέα Υόρκη και τώρα η ομάδα εστιάζει στην βελτίωση αυτού του ρυθμού, καθώς απομένουν τέσσερις αγώνες για να ολοκληρωθεί η έβδομη σεζόν του πρωταθλήματος Formula E.

«Φτάνουμε στο Λονδίνο για να κάνουμε δουλειά», δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. «Ο Seb και ο Oli έδειξαν στις δοκιμές ότι είναι γρήγοροι, αλλά ο ρυθμός μας δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό είναι κάπως ενοχλητικό, καθώς ο νέος κινητήρας Nissan Gen2 είναι σαφώς γρήγορος, επομένως επικεντρωνόμαστε στην αγωνιστική σταθερότητα. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ στο Λονδίνο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι για την Nissan, λόγω και του εργοστασίου του Sunderland που κατασκευάζει το ηλεκτρικό LEAF από το 2013. Είναι επίσης η πατρίδα του Oli.»

Η Nissan με τη συμμετοχή της στη Formula E αποδεικνύει την απόλαυση της οδήγησης που μπορούν να προσφέρουν τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρίπων. Ως μέρος του στόχου της για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα τόσο ως εταιρία, όσο και σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας από τους αγώνες στα καθημερινά αυτοκίνητα για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρία παρουσίασε πρόσφατα το EV36Zero, έναν εμβληματικό κόμβο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) κόστους ενός δισεκατομμυρίου λιρών, που συνδυάζει τρεις βασικούς πυλώνες της Nissan, Τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών. Στο πλαίσιο αυτής της επένδυσης, η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα υπόσχεται στυλ, επιδόσεις και τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς.

Μια νέα περίοδος βιώσιμης ανάπτυξης ξεκινά για τη Nissan, καθώς υλοποιεί το πλάνο μετασχηματισμού «Nissan NEXT», επιταχύνοντας το ταξίδι προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα στην Ευρώπη από το 2023, με το λανσάρισμα τόσο του αμιγώς ηλεκτρικού crossover  Ariya όσο και του Qashqai e-Power, να αποτελούν τα πρώτα βήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!