GP Abu Dhabi: Αλλαγές στην πίστα για περισσότερες προσπεράσεις

Το σιρκουί της Yas Marina, που θα φιλοξενήσει το φινάλε της σεζόν, ανασχεδιάζεται για αύξηση του θεάματος

GP Abu Dhabi: Αλλαγές στην πίστα για περισσότερες προσπεράσεις

Το σιρκουί της Yas Marina, που θα φιλοξενήσει το φινάλε της σεζόν, ανασχεδιάζεται για αύξηση του θεάματος

Η πίστα που εγκαινιάστηκε το 2009 και θα υποστεί τρεις σημαντικές αλλαγές: στη βόρεια φουρκέτα (στροφή 7), στη νότια μαρίνα (από τη στροφή 11) αλλά και στο τμήμα του ξενοδοχείου (ξεκινώντας από τη στροφή 17).

Οι υπεύθυνοι της πίστας ισχυρίζονται πως κάνοντας φαρδύτερη τη στροφή 17 θα δώσει ευκαιρίες για προσπέρασμα, ενώ οι αλλαγές στη στροφή 20 θα επιτρέψουν στα μονοθέσια να μένουν κοντά το ένα στο άλλο. Οι τροποποιήσεις στον τομέα του ξενοδοχείου έχουν σχεδιαστεί ώστε οι οδηγοί να μπορούν να αγωνίζονται δίπλα δίπλα.

Ο Saif Al Noaimi, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Motorsports Management, δήλωσε: “Ψάχνουμε συνεχώς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εξελιχθούμε, και να κρατάμε το ενδιαφέρον των φιλάθλων ζωντανό. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών σε τρία ξεχωριστά τμήματα της πίστας, ώστε οι αγώνες να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε εγκαίρως τις αλλαγές μας, στους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.”

Ενώ ο Ross Brawn, Γενικός Διευθυντής των Motorsports στη Formula 1 πρόσθεσε:
“Υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση που πάρθηκε ώστε να γίνουν βελτιώσεις στην πίστα, με στόχο να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix του Abu Dhabi, τόσο για τους εμπλεκόμενους όσο και για τους θεατές. Δεδομένης της θέσης του ως του τελευταίου αγώνα στη σεζόν της Formula 1, έχει μια ξεχωριστή θέση στο ημερολόγιο. Συν τοις άλλοις, οι φετινές αλλαγές σε συνδυασμό με το ότι είναι το τελευταίο τριήμερο πριν την νέα εποχή της Formula 1 για το 2022,  μας δίνουν επιπρόσθετο κίνητρο ώστε να ανυπομονούμε για αυτό που θα δούμε. “

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!