F1: Η ανασκόπηση της σεζόν των Πρωταθλητών

H Red Bull ολοκλήρωσε το βίντεο ανασκόπησης της πιο επιτυχημένης σεζόν της πορείας της στη Formula 1, όπου κατέκτησε αμφότερους τους τίτλους.

H σεζόν του 2022 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Red Bull, καθώς είχε διπλή εγκατάλειψη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, στο Μπαχρέιν, ενώ ο Max Verstappen δεν είδε την καρό σημαία ούτε στον 3ο αγώνα, το GP Αυστραλίας. Στο μεταξύ όμως, ο Sergio Perez είχε σημειώσει την πρώτη pole position της καριέρας του (έπειτα από 216 προσπάθειες) στη Σαουδική Αραβία, όπου ο Verstappen πανηγύρισε τη νίκη, έπειτα από μονομαχία με τον Charles Leclerc.

Αυτό έδειχνε ότι θα είναι το μοτίβο της σεζόν, ωστόσο στην Imola, η Red Bull παρουσίασε στημαντικές αναβαθμίσεις στην RB18 και ελάττωσε το βάρος της, γεγονός που της επέτρεψε να έχει διαφορετική κατανομή και να τροποποιήσει τη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να την κάνει λιγότερο υποστροφική και να τη φέρει περισσότερο προς τις προτιμήσεις του Max Verstappen. Παράλληλα, η Ferrari αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα αξιοπιστίας και στρατηγικής.

H Red Bull σημείωσε τα πρώτα της «1-2» σε Imola και Ισπανία, ενώ ο Perez κατέκτησε τη νίκη στο Μονακό, για να ακολουθήσει κι άλλο «1-2» στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Verstappen πάλεψε σκληρά για τη νίκη με τον Carlos Sainz στον Καναδά και στάθηκε άτυχος στο Silverstone όταν πάτησε θραύσματα, ενώ στην Αυστρία δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα των Ferrari. Έπειτα από το λάθος του Leclerc στη Γαλλία, ξεκίνησε ένα σερί νικών του Verstappen, με επιβλητικές εμφανίσεις σε Ουγγαρία, Βέλγιο και Ιταλία καθώς και την επικράτηση στην πατρίδα του.

Το σερί νικών διέκοψε ο Perez με την επικράτησή του στη Σιγκαπούρη, αφότου η Red Bull έκανε λάθος στον υπολογισμό καυσίμων του Verstappen στις κατατακτήριες δοκιμές. Στην Ιαπωνία, η Red Bull έκανε το 5ο και τελευταίο φετινό της «1-2» και ο Verstappen χρίστηκε Πρωταθλητής τέσσερις αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία τον είδε να σπάει το ρεκόρ περισσότερων νικών εντός μίας σεζόν, με 15, επικρατώντας επίσης σε ΗΠΑ, Μεξικό και Άμπου Ντάμπι, ενώ άλλες 2 σημείωσε ο Perez.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!