F1: Επίσημα 3ος οδηγός της Red Bull ο Daniel Ricciardo

H Red Bull ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Daniel Ricciardo θα είναι ο 3ος οδηγός της ομάδας της στη Formula 1.

F1: Επίσημα 3ος οδηγός της Red Bull ο Daniel Ricciardo

H Red Bull ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Daniel Ricciardo θα είναι ο 3ος οδηγός της ομάδας της στη Formula 1.

O 33χρονος Αυστραλός Daniel Ricciardo επιστρέφει στη Red Bull ως 3ος οδηγός της του χρόνου, έχοντας αφήσει την ομάδα στο τέλος του 2018. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Red Bull χαρακτήρισε τη μεταγραφή ως το χειρότερα κρατημένο μυστικό της. Άλλωστε, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, το είχε προαναγγείλει στη γερμανική τηλεόραση κατά τη διάρκεια του GP Άμπου Ντάμπι.

Τα καθήκοντα του Ricciardo θα περιλαμβάνουν οδήγηση μονοθεσίων σε εκδηλώσεις της Red Bull, δοκιμές και δουλειά στον προσομοιωτή στο εργοστάσιο της ομάδας. Ο Ricciardo αγωνίστηκε με τα χρώματα της Toro Rosso το 2012 και το 2013 και το 2014 πήρε «προαγωγή» στη Red Bull, εντυπωσιάζοντας με τρεις νίκες έναντι καμίας του ήδη 4 φορές Πρωταθλητή με την ομάδα, Sebastian Vettel. Ο Ricciardo ήταν ο ηγέτης της ομάδας έπειτα από τη μεταγραφή του Vettel στη Ferrari.

Ωστόσο, στα μέσα του 2018, κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά την έλευση του Max Verstappen στη Red Bull, και έπειτα από τη διαχείριση της σύγκρουσης μεταξύ τους στο GP Αζερμπαϊτζάν, o Ricciardo αποφάσισε να αναχωρήσει για τη Renault, από την οποία όμως δεν πείστηκε για να δεσμευθεί παραπάνω και μετέβη στη McLaren, όπου παρά τη νίκη στο περυσινό GP Ιταλίας, δεν κατάφερε να αποδώσει στο επίπεδο του Lando Norris. Τώρα, ο Ricciardo επιστρέφει στη Red Bull σε ρόλο 3ου οδηγού.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner δήλωσε: «Είναι υπέροχο που φέρνουμε τον Daniel πίσω στην οικογένεια της Red Bull. Έχει τεράστιο ταλέντο και έναν τόσο λαμπρό χαρακτήρα. Ξέρω ότι όλο το εργοστάσιο είναι ενθουσιασμένο που θα τον καλωσορίσει στο σπίτι του».

«Στο ρόλο του ως δοκιμαστής και τρίτος οδηγός, ο Daniel θα μας δώσει την ευκαιρία να διαφοροποιηθούμε, βοηθώντας στην εξέλιξη του μονοθεσίου, βοηθώντας την ομάδα με την εμπειρία του και τις γνώσεις του για το τι χρειάζεται για να πετύχεις στην F1. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε ξανά με τον Daniel και ανυπομονούμε για όλα όσα θα προσφέρει στην ομάδα το 2023».

Ο Daniel Ricciardo δήλωσε: «Το χαμόγελο τα λέει όλα! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που επιστρέφω το 2023 στη Red Bull ως τρίτος οδηγός της. Έχω ήδη τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις από τη θητεία μου εδώ, αλλά το καλωσόρισμα από τον Christian, τον Δρ. Marko και όλη την ομάδα είναι κάτι που εκτιμώ ειλικρινά».

«Για μένα προσωπικά, η δυνατότητα να συνεισφέρω και να περιβάλλομαι από την καλύτερη ομάδα της F1 είναι εξαιρετικά ελκυστική, ενώ παράλληλα μου δίνει λίγο χρόνο για να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και να επικεντρωθώ. Ανυπομονώ να βρεθώ με την ομάδα και να την υποστηρίξω με την εργασία στον προσομοιωτή, τις δοκιμές και τις εμπορικές δραστηριότητες. Πάμε!»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!