F1 – GP Άμπου Ντάμπι FP1: Αρχή με «1-2» για τη Mercedes

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Άμπου Ντάμπι, εμπρός από τον team-mate του στη Mercedes.

F1 – GP Άμπου Ντάμπι FP1: Αρχή με «1-2» για τη Mercedes

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Άμπου Ντάμπι, εμπρός από τον team-mate του στη Mercedes.

Σε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών όπου οι χρόνοι δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς διεξάγεται σε μη αντιπροσωπευτικές συνθήκες, με υψηλότερες θερμοκρασίες σε 8 από τα 20 μονοθέσια δεν βρίσκονταν οι κανονικοί οδηγοί, καθώς 7 νεαροί οδηγοί συμμετείχαν στη διαδικασία, όπως και -όχι τόσο νεαρός- ο Robert Kubica για την Alfa Romeo.

Η πίστα της Yas Marina ήταν αρκετά σκονισμένη και η τελική κατάταξη εξαρτήθηκε αρκετά από το πόσο αργά επέλεξαν οι ομάδες να τοποθετήσουν την πιο μαλακή γόμα στα μονοθέσιά τους. Η Mercedes έστειλε τα μονοθέσιά της στην πίστα με το ταχύτερο ελαστικό αργότερα από τις Red Bull και Ferrari.

O Lewis Hamilton κατάφερε να κινηθεί 2 δέκατα του δλ. ταχύτερα από τον team-mate του στη Mercedes, George Russell, με τον Charles Leclerc να τους ακολουθεί, μόλις 35 χλστ. του δλ. πίσω από τον 7 φορές Πρωταθλητή.

Ο Sergio Perez, που είχε πραγματοποιήσει το γρήγορο γύρο του νωρίτερα από τους προαναφερθέντες, βρέθηκε στην 4η θέση. Ωστόσο, ο πολύ καλός χρόνος του 20χρονου Νεοζηλανδού Liam Lawson, που αντικατέστησε τον Max Verstappen, δείχνει ίσως τις δυνατότητες της Red Bull σε αυτή την πίστα, καθώς ο άπειρος νεαρός βρέθηκε στην 5η θέση, περίπου 2 δέκατα του δλ. πίσω από τον Perez.

Στην 6η θέση κατετάγη ο Sebastian Vettel με την Aston Martin, εμπρός από τον νεαρό 23χρονο Robert Shwartzman, που αντικαθιστούσε τον Carlos Sainz στη Ferrari. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και Alex Albon (Williams).

Περίπου στο μέσο της διαδικασίας, ο 21 ετών Logan Saegeant με τη Williams μπλόκαρε τα φρένα του στην πρώτη στροφή και ήταν τυχερός που δεν προσέκρουσε στις μπαριέρες. Ωστόσο, κατέστρεψε το σετ μαλακής γόμας ελαστικών το οποίο χρησιμοποιούσε.

Μία από τις πιο επικίνδυνες στιγμές δημιουργήθηκε μόλις 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του FP1, όταν ο Pietro Fittipaldi (Haas), άλλαξε απότομα γραμμή για να προσπεράσει τον κινούμενο αργά Yuki Tsunoda, τη στιγμή που ο Pierre Gasly στόχευε να περάσει εμπρός από τον Βραζιλιάνο.

Ο Pato O’Ward αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο της McLaren και έχασε περίπου 20 λεπτά από τη διαδικασία. O Μεξικανός απέφυγε την τελευταία στιγμή τον Felipe Drugovich (Aston Martin) στα τελικά δευτερόλεπτα του FP1, όταν ο Βραζιλιάνος κινούνταν πολύ αργά στην αγωνιστική γραμμή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!