F1: Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της χρονιάς για τη McLaren

H ομάδα της McLaren χαρακτήρισε τις αναβαθμίσεις που παρουσίασε στο μονοθέσιό της για το GP Σιγκαπούρης ως το μεγαλύτερο πακέτο τροποποιήσεων της φετινής σεζόν.

F1: Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της χρονιάς για τη McLaren

H ομάδα της McLaren χαρακτήρισε τις αναβαθμίσεις που παρουσίασε στο μονοθέσιό της για το GP Σιγκαπούρης ως το μεγαλύτερο πακέτο τροποποιήσεων της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της McLaren, η αναβάθμιση που παρουσιάστηκε στο μονοθέσιο του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης είναι η μεγαλύτερη της χρονιάς και αποτελεί βήμα προς μία νέα φιλοσοφία σχεδιασμού για τη βρετανική ομάδα, ενόψει 2023. Ωστόσο, ο Norris προειδοποίησε ότι η McLaren βρίσκεται πολύ μακριά από τους αντιπάλους της στην πίστα της Marina Bay.

H McLaren διαθέτει ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα ψυγείων και καινούργιο δάπεδο με διαφορετικά άκρα και σχεδιασμό στην είσοδο των τούνελ Venturi και του διαχύτη. Όπως ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, James Key: «Αυτό αποτελεί ουσιαστικά ένα λογικό βήμα. Αποτελεί συνέχεια όσων κάναμε με την αναβάθμιση για τη Γαλλία. Αλλά υπάρχουν και κάποιες αλλαγές φιλοσοφίας σχεδιασμού σε αυτό, οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικές. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς ένα νέο concept».

«Δεδομένων των διαφορών στο εμπρός μέρος, που επηρεάζουν τα άκρα του δαπέδου, καθώς και το κάτω μέρος του. Δεν μπορείτε να το δείτε, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αρχίζουν να εξελίσσονται τώρα. Πολλές επιφάνειες, και πράγματα που δεν φαίνονται λογικά, όταν σκέφτεσαι τα πραγματικά βασικά στοιχεία ενός ground effect μονοθεσίου, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν τη διαφορά».

«Τα εξαρτήματα που δεν μπορείς να δεις είναι στην πραγματικότητα μερικά από τα πιο αποτελεσματικά. Αυτό το πακέτο έχει αρκετές μηχανικές αλλαγές κάτω από το αμάξωμα για να επιτρέψει την εξέλιξη ορισμένων σχεδιασμών. Δεν ήμασταν κλειδωμένοι σε ένα σχεδιασμό, αλλά έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον συγκεκριμένο, σχετικά με το που βρισκόμασταν».

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Σιγκαπούρης 2022

Ωστόσο, έπειτα από τις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής στο GP Σιγκαπούρης, ο Lando Norris δεν ήταν αισιόδοξος για το Σαββατοκύριακο: «Φαίνεται δύσκολο, είμαστε πολύ μακριά από την Alfa Romeo, και ακόμη πιο πολύ από την Alpine, οπότε μοιάζει με ένα από τα πιο δύσκολα Σαββατοκύριακα, το οποίο είναι κρίμα, αλλά έτσι είναι».

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν και στο μονοθέσιο του Daniel Ricciardo στο GP Ιαπωνίας, ο Norris δήλωσε: «Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε με οποιονδήποτε τρόπο, οπότε αυτό είναι καλό. Δεν πρόκειται για αναβάθμιση, είναι απλώς ένα διαφορετικό μονοθέσιο που αποδίδει σε πολύ παρόμοιο επίπεδο. Δεν περιμέναμε μεγάλο βήμα ή να πάμε πολύ πιο γρήγορα και να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί».

«Είναι ένα μονοθέσιο που ελπίζουμε ότι θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε περισσότερα στο μέλλον, μέσα στην επόμενη χρονιά. Έτσι, αυτό δεν είναι κάτι βραχυπρόθεσμο, είναι περισσότερο κάτι μακροπρόθεσμο. Λειτουργεί καλά και όπως περιμένουμε, απλά προσπαθούμε να μάθουμε για αυτό και να προσπαθήσουμε να ξεκλειδώσουμε κάποια μικρά πράγματα για το Σάββατο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!