F1: Red Bull, Andretti, Colton Herta και Oscar Piastri

H Red Bull αποκάλυψε ότι η ομάδα της Andretti στο IndyCar έκανε αντιπρόταση στον Colton Herta για να παραμείνει εκεί, καθώς επίσης και ότι είχε τη δυνατότητα να υπογράψει με τον Oscar Piastri πριν από μερικά χρόνια.

F1: Red Bull, Andretti, Colton Herta και Oscar Piastri

H Red Bull αποκάλυψε ότι η ομάδα της Andretti στο IndyCar έκανε αντιπρόταση στον Colton Herta για να παραμείνει εκεί, καθώς επίσης και ότι είχε τη δυνατότητα να υπογράψει με τον Oscar Piastri πριν από μερικά χρόνια.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις πίσω από τους λόγους για τους οποίους εγκαταλείφθηκε το σχέδιο να φέρει στη Formula 1 τον Colton Herta. Πέραν από το γεγονός ότι ο 22 ετών Αμερικανός νικητής 7 αγώνων στο IndyCar δεν έχει συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόντους superlicence, η ομάδα της Andretti Autosport του έκανε καλύτερη αντιπρόταση για να παραμείνει στις τάξεις της, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 79χρονου Αυστριακού.

Ο Marko δήλωσε: «Η Andretti αύξησε την προσφορά της (προς τον Herta) ώστε να παραμείνει εκεί». Επίσης, ο Marko ανέφερε ότι και το πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών με περυσινό μονοθέσιο F1 της McLaren που έχει κλείσει ο Herta ήταν άλλο ένα εμπόδιο: «Πρέπει να ρυθμίσει ο ίδιος τις υποχρεώσεις του προς τη McLaren και την Andretti αν θέλει να έρθει σε εμάς».

Ο ίδιος ο Colton Herta όμως φαίνεται να μην ανησυχεί ότι παρήλθε η μοναδική του ευκαιρία να βρεθεί στη Formula 1: «Ο Michael (Andretti) θέλει να με φέρει στην F1 και αυτή δεν είναι μια βραχυπρόθεσμη προσφορά. Τα επόμενα χρόνια μπορεί να υπάρξουν μερικές ακόμα επιλογές, όπως αν κάποιος θέλει να πουλήσει την ομάδα του ή αν έρθει ένας νέος κατασκευαστής».

Αυτή τη στιγμή, φαβορί για τη θέση του Pierre Gasly στην AlphaTauri (που θα επιτρέψει να μεταβεί στην Alpine), είναι ο Nyck de Vries, με τον οποίο ο Marko συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Graz της Αυστρίας και συμμετείχε αυτές τις ημέρες στο ιδιωτικό τεστ της Alpine στο Hungaroring.

O 27χρονος Ολλανδός εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στην F1 στο GP Ιταλίας, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει απροσδόκητα τον Alex Albon και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να το κάνει και το GP Σιγκαπούρης. Ο Herta δήλωσε για τον de Vries: «Είναι ήδη 27, 28 ετών, αλλά με αυτό που έκανε στη Monza, τράβηξε μεγάλη προσοχή από πολλά μέρη. Αποδεικνύει ότι όταν σου δίνεται η ευκαιρία, πρέπει να την αρπάζεις. Το έκανε, οπότε του αξίζουν όλα τα εύσημα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner αποκάλυψε ότι η Red Bull είχε τη δυνατότητα τη δυνατότητα να εντάξει τον Oscar Piastri στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών που διατηρεί πριν o Αυστραλός κάνει το βήμα στη Formula 3. Τώρα, που ο Piastri θα αγωνιστεί με τα χρώματα της McLaren το 2023, έχοντας αφήσει πίσω του την ακαδημία οδηγών της Alpine, η οποία χρηματοδότησε την νικηφόρα πορεία του σε Formula 3 (2020) και Formula 2 (2021), ο Horner δήλωσε πως λυπάται που δεν απέκτησε τον Αυστραλό τότε.

Όπως δήλωσε ο Horner, o Piastri «οδηγούσε για την Arden (την ομάδα μικρότερων κατηγοριών μονοθεσίων που ίδρυσε το 1997 ο Horner με τον αδερφό του, Garry) στη Formula 4 και στη Formula Renault και ήταν προφανώς ένα σημαντικό ταλέντο. Υπήρχε μια ευκαιρία για τη Red Bull να τον κοιτάξει εκείνη την εποχή και δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτή την επιλογή, κάτι για το οποίο λυπάμαι. Αλλά αυτό που πέτυχε στη συνέχεια είναι εκπληκτικό, στη Formula 3 και στη Formula 2. Τώρα, αν ήταν οδηγός εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν δεσμευμένος για ένα χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά τους οδηγούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Red Bull, ο Horner σχολίασε: «Ο Isack Hadjar στη Formula 3 φέτος είχε μια σπουδαία πρώτη σεζόν. Νομίζω ότι ο Ayumu Iwasa ήταν ένας ξεχωριστός οδηγός για μένα στη Formula 2. Είναι μόνο δύο από τα παιδιά του προγράμματος. Ο Liam Lawson είχε μια δύσκολη χρονιά, αλλά είναι και πάλι ένα άλλο ταλέντο. Ο Dennis Hauger ήταν λίγο κατώτερος των περιστάσεων στη Formula 2, έπειτα από μια τόσο κυρίαρχη χρονιά στη Formula 3. Αλλά και πάλι, πόσα από αυτά οφείλονται στον ίδιο και πόσα στον εξοπλισμό;»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!