IndyCar – Laguna Seca: O Will Power Πρωταθλητής

Σε ένα εκπληκτικό φινάλε για τη φετινή σεζόν του IndyCar, ο Will Power ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής, 8 χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο.

Στην περίφημη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν του IndyCar, όπου ο περυσινός Πρωταθλητής του θεσμού, ο Ισπανός Alex Palou, κατέκτησε μία επιβλητική νίκη, την πρώτη του φέτος, τερματίζοντας 30 δλ. εμπρός από όλους τους υπόλοιπους, παρότι είχε εκκινήσει από την 11η θέση.

Το Σάββατο, την pole position είχε κατακτήσει ο επικεφαλής της βαθμολογίας, ο 41 ετών Will Power. Ήταν η 68η του Αυστραλού, που με αυτό τον τρόπο κατέρριψε το ρεκόρ του ζωντανού θρύλου Mario Andretti, ο οποίος ήταν παρών και τον συνεχάρη.

Στον αγώνα, ο Power χρειαζόταν να ανέβει στο βάθρο σε αυτό τον αγώνα για να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο και αυτό ακριβώς έκανε, τερματίζοντας στην 3η θέση. Ήταν μία διαφορετική σεζόν για τον Αυστραλό, ο οποίος δάμασε το φλογερό ταμπεραμέντο του και βασίστηκε στη συνοχή συλλογής αποτελεσμάτων για να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο του στο IndyCar έπειτα από αυτόν του 2014, αμφότερους με την ομάδα της Penske.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας άλλος διεκδικητής του τίτλου, ο Josef Newgarden, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική ανάκαμψη από την 25η θέση εκκίνησης, ακολουθώντας στρατηγική 4 pit stop, αντί τριών που πραγματοποίησαν οι περισσότεροι στις πρώτες θέσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!