F1: O Helmut Marko αξιολογεί πρώην και νυν οδηγούς της Red Bull

O Helmut Marko εξέφρασε την άποψή του για όλους τους οδηγούς που έχουν περάσει από την οικογένεια της Red Bull και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο grid της Formula 1.

F1: O Helmut Marko αξιολογεί πρώην και νυν οδηγούς της Red Bull

O Helmut Marko εξέφρασε την άποψή του για όλους τους οδηγούς που έχουν περάσει από την οικογένεια της Red Bull και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο grid της Formula 1.

Γνωστός για το γεγονός ότι… δεν μασάει τα λόγια του και πάντα λέει ανοικτά την άποψή του, ο 79 ετών αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, o Αυστριακός επιβεβαίωσε τη φήμη του για μία ακόμη φορά. Σε μία συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της αυστριακής εταιρείας Red Bulletin, ο Marko πρώην και νυν οδηγούς της Red Bull στη Formula 1. Όπως πάντα, δεν δίστασε να πει ανοιχτά τη γνώμη του.

Daniel Ricciardo

«Την πρώτη του χρονιά στη Red Bull, κέρδισε τον Vettel με τρεις νίκες έναντι μηδέν. Η άφιξη του Max στη σκηνή ήταν ένα κρίσιμο σημείο στην καριέρα του. Αντί να παλέψει, ήθελε να κρατήσει τις αποστάσεις του. Και ξέρετε τι συνέβη στη συνέχεια. Αυτό είναι κρίμα. Ήταν πάντα ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Η ταχύτητά του είναι συγκρίσιμη με αυτή του Max, αλλά του λείπει αυτή η απόλυτη συνοχή».

Carlos Sainz

«Ήταν κακή του τύχη να έχει τον Max ως team-mate. Η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο στην Toro Rosso ήταν αρκετά τοξική. Με τους οδηγούς που είχαμε τότε, δεν μπορούσα να δω τρόπο να τον κρατήσω μαζί μας και έτσι μετακόμισε στη Renault, στη McLaren και στη συνέχεια στη Ferrari».

Pierre Gasly

«Έψαχνε δικαιολογίες αντί να αντιμετωπίσει τα δικά του λάθη. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και κάνει απίστευτα πράγματα. Όπως και ο συμπατριώτης του Francois Cevert, είναι γρήγορος, θρασύς και αφοσιωμένος στα όμορφα πράγματα της ζωής».

Οδηγοί Red Bull

Sebastian Vettel

«Έκανε απόλυτη χρήση όλων των τεχνικών δυνατοτήτων. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε τελικά το πάνω χέρι έναντι του ταλαντούχου Mark Webber».

Alex Albon

«Ο Alex είναι πολύ γρήγορος, αλλά αναρωτιέμαι αν είναι υπερβολικά καλό παιδί. Είναι λίγο σαν τον David Coulthard, που όλοι τον συμπαθούν, αλλά δεν ήταν αρκετά σκληρός εντέλει».

Yuki Tsunoda

«Πιστεύουμε σε αυτόν και στην τεράστια προοπτική του. Όταν δεν είναι αγχωμένος, είναι απίστευτα αστείος και συμπαθής. Όλοι συμπαθούν τον Yuki, ακόμα κι αν κανείς δεν μπορεί να τους εκνευρίσει όπως αυτός».

Sergio Perez

«Ήρθε με μια νίκη στο ενεργητικό του και είχε θετική διάθεση. Μετά συνάντησε τον Max. Αυτό οδήγησε σε κάποια αβεβαιότητα, ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές. Επιλέγει τα δικά του ξενοδοχεία και ζει μέσα στην ομάδα με τους δικούς του συμβούλους. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί, αλλά είναι πολύ καλοί άνθρωποι».

Max Verstappen

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας ταχύτερος από αυτόν στον έναν γύρο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!