Παρουσίαση του Ράλλυ Ακρόπολις

Στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, που θα αποτελέσει το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

Παρουσίαση του Ράλλυ Ακρόπολις

Στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, που θα αποτελέσει το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το χώρο από όπου θα ξεκινήσει το Ράλλυ Ακρόπολις με μια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή στις 8 Σεπτεμβρίου, φιλοξενήθηκε η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, η οποία θα αποτελέσει το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

O Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα “αποχωριστεί” για λίγο το γρασίδι, για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

Η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ θα αποκορύφωμα για το Ράλλυ Ακρόπολις. Τα εισιτήρια, που ξεκίνησαν να πωλούνται από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Περισσότερα από 40.000 εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ. Η προσέλευση εθελοντών αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος, που οι ανάγκες του Ράλλυ Ακρόπολις έχουν καθοριστεί και αναρτηθεί σε σχετικό σύνδεσμο στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Στην παρουσίαση αποκαλύφθηκε η προσθήκη τριών ειδικών διαδρομών, και συγκεκριμένα της γνωστής ειδικής «Χαρβάτι» (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, της Ε.Δ. «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), γνωστής ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μιας διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες για το ωράριο του αγώνα θα ανακοινωθούν άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, έγινε αναφορά σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιό του, όπως ενέργειες Οδικής Ασφάλειας, αλλά και η διοργάνωση του Τελικού του WRC eSports, που όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Το «παρών» κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσε πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης, όπως φυσικά και ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!