Υποψήφιο για έκδοση επιδόσεων GR το Τoyota bZ4X

Αν και τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα, οι Iάπωνες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν στις επιλογές του μια έκδοση με την υπογραφή της Gazoo Racing και προσανατολισμό στις επιδόσεις.

Υποψήφιο για έκδοση επιδόσεων GR το Τoyota bZ4X

Αν και τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα, οι Iάπωνες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν στις επιλογές του μια έκδοση με την υπογραφή της Gazoo Racing και προσανατολισμό στις επιδόσεις.

Μαζί με τα παγίως φιλόδοξα σχέδια της που αφορούν τις εναλλακτικές, περιβαλλοντικά ενσυνείδητες τεχνολογίες, την ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο η Toyota έχει καταστήσει εξίσου σαφές τα τελευταία χρόνια ότι δεν σχεδιάζει να απεμπολήσει το δικαίωμα της στην εξέλιξη αυτοκινήτων που θέτουν ως προτεραιότητα τις επιδόσεις και την πιο διασκεδαστική πτυχή της οδήγησης.

Το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της παραπάνω ενασχόλησης αποτελεί φυσικά το GR Yaris αλλά και η αντίστοιχου προσανατολισμού πρόσφατη έκδοση της Corolla με τα διακριτικά GR που αν και δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη, αποτελεί δηλωτική των προθέσεων του ιάπωνα κατασκευαστή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέρος των παραπάνω «προθέσεων» ενδέχεται να αποτελέσει και το νεότερο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλος της γκάμας της Toyota bZ4X. Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής εξέλιξης του μοντέλου, Daisuke Ido, ήδη διεξάγονται συζητήσεις με την Gazoo Racing για την εξέλιξη μιας έκδοσης επιδόσεων του ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

«Είμαστε σε επαφή με τους μηχανικούς της GR χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει κάτι προς το παρόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπλήρωσε «είναι σίγουρα μια πρόκληση. Πρέπει να διαχειριστούμε το διαφορετικό προφίλ του ως ηλεκτροκίνητου. Η αίσθηση είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να εργαστούμε προκειμένου να βρούμε τον τρόπο που θα προσφέρουμε υψηλότερες επιδόσεις με την ίδια τεχνολογική αφετηρία».

Αναμενόμενα προς το παρόν δεν δίνονται υποσχέσεις ή στόχοι σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά μιας έκδοσης GR του b4ZX αν και δεδομένα το στοιχείο που θα κρίνει το μέλλον της είναι κατά πόσο οι μηχανικοί θα μπορούν να «αντισταθμίσουν» το επιπλέον βάρος που συνεπάγεται ο ηλεκτρικός χαρακτήρας του και ο όγκος του ως crossover, προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι που θα είναι αντάξιο των διακριτικών GR σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά και εμπειρία χωρίς βέβαια ταυτόχρονα να πλήττεται η επιχειρηματική βιωσιμότητα του μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση, στην έκθεση του Tόκυο νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Toyota παρουσίασε ήδη μια αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου με τα διακριτικά bZ4X GR Sport δίνοντας μια ιδέα τουλάχιστον για την εικόνα μιας αντίστοιχης έκδοσης χωρίς, κατά την συνήθεια της, να μπει στη διαδικασία να αποκαλύψει στοιχεία που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!