Πρώτη νίκη για το αγωνιστικό Nissan Z στη Suzuka

To αγωνιστικό Nissan Z κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Suzuka, ενώ έκανε και πρεμιέρα ως αυτοκίνητο ασφαλείας στη θρυλική πίστα.

Πρώτη νίκη για το αγωνιστικό Nissan Z στη Suzuka

To αγωνιστικό Nissan Z κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Suzuka, ενώ έκανε και πρεμιέρα ως αυτοκίνητο ασφαλείας στη θρυλική πίστα.

Ο 3ος γύρος του SUPER GT που διεξήχθη πρόσφατα στο Suzuka Circuit, κάτω από άκρως καλοκαιρινές συνθήκες, επισφραγίστηκε με την «καυτές» επιδόσεις του Nissan Z GT500.

Από την αρχή του αγώνα δόθηκε μια σκληρή μάχη για το προβάδισμα, με το #3 CRAFTSPORTS MOTUL Z που οδηγούσε ο Katsumasa Chiyo να καταλαμβάνει τη 2η  θέση από τη 2η κιόλας στροφή, προσπερνώντας  το πρώτο αυτοκίνητο στην 130R για να βρεθεί στην κεφαλή του αγώνα, πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Το #24 Realize corporation ADVAN Z κατέλαβε την 9η  θέση, ενώ το #23 MOTUL AUTECH Z έφτασε στην 11η  θέση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Δυστυχώς, το #12 CALSONIC IMPUL Z παρουσίασε πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Το #3 Z προπορεύτηκε από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με γρήγορο ρυθμό και στο τέλος του 10ου  γύρου βρέθηκε στην κορυφή με απόσταση 4,6 δευτερολέπτων από το δεύτερο όχημα.

Τα #24 Z και #23 Z βρέθηκαν  στην 8η  και 10η  θέση αντίστοιχα, όταν άλλα αυτοκίνητα έμπαιναν στα pit στον 11ο  γύρο και  ένα ατύχημα με ένα  GT300 έβγαλε στο προσκήνιο το αυτοκίνητο ασφαλείας (SC). Ο αγώνας συνεχίστηκε στον 15ο  γύρο, με τα τρία Z να διατηρούν τις θέσεις τους.

Μετά τον αγώνα,  ο νικητής Katsumasa Chiyo δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να ανταποδώσω στην ομάδα με αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την ομάδα, τους ανθρώπους που ανέπτυξαν το αυτοκίνητο και τον κατασκευαστή των ελαστικών”.

Ο Mitsunori Takaboshi o έτερος οδηγός του #3 CRAFTSPORTS MOTUL Z,  που πήρε το τιμόνι από τον 19ο  γύρο μέχρι και το τέλος του αγώνα, πρόσθεσε, “Μετά από τέσσερα χρόνια αγωνιστικής δράσης στην κατηγορία GT500 με την KONDO Racing, χαίρομαι που επιτέλους εκμεταλλεύομαι την εμπειρία που απέκτησα εκεί και κατέκτησα τη νίκη”.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!