Από τον Βόρειο στο Νότιο Πόλο με το ηλεκτρικό Nissan Ariya

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Βρετανό τυχοδιώκτη Chris Ramsey, δημιουργώντας την πρώτη περιπέτεια στην ιστορία με αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο έως το Νότιο Πόλο.

Από τον Βόρειο στο Νότιο Πόλο με το ηλεκτρικό Nissan Ariya

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Βρετανό τυχοδιώκτη Chris Ramsey, δημιουργώντας την πρώτη περιπέτεια στην ιστορία με αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο έως το Νότιο Πόλο.

Αναχωρώντας τον Μάρτιο του 2023, η τολμηρή εξορμηση Pole to Pole (από Πόλο σε Πόλο) ο Chris Ramsey και η ομάδα του θα διανύσουν πάνω από 27.000 χιλιόμετρα με ένα Nissan Ariya e-4ORCE περνώντας από διάφορες και ηπείρους με προβλεπόμενες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα οδηγήσει από πόλο σε πόλο με ένα όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα ξεκινήσει τη διαδρομή του από την Αρκτική, περνώντας μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν διασχίσει την Ανταρκτική.

Η διαδρομή θα διασχίσει μερικά από τα πιο ακραία, βίαια και συνάμα όμορφα τοπία του κόσμου. Από χιονισμένα τοπία μέχρι ύπουλες ορεινές αναβάσεις και τεράστιους αμμόλοφους της ερήμου το Pole to Pole θα περάσει μέσα από μια εκπληκτική και αχαρτογράφητη περιοχή.

«Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τον Chris Ramsey και την ομάδα αποστολής Pole to Pole», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nissan Asako Hoshino, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων. «Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV Ariya σας δίνει τη δυνατότητα να πάτε πιο μακριά, πιο εύκολα και με άνεση. Και με την τεχνολογία ελέγχου e-4ORCE που παρέχει βελτιωμένη σταθερότητα και πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, ξέρουμε ότι θα είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον Chris και την ομάδα του στο δύσκολο -αμιγώς ηλεκτρικό- ταξίδι τους».

Ως μέρος της προετοιμασίας για τις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, το Nissan Ariya e-4ORCE της αποστολής του Ramsey θα τροποποιηθεί με ένα προσαρμοσμένο εξωτερικό, κατάλληλο για το οδοιπορικό σε ακραία εδάφη, με αναβαθμισμένες ζάντες, ελαστικά και ανάρτηση. Ένα δεύτερο, μη τροποποιημένο Nissan Ariya e-4ORCE θα λειτουργήσει ως όχημα υποστήριξης σε όλη την Αμερική.

Το e-4ORCE διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών της Nissan και διαχειρίζεται με ακρίβεια την ισχύ και την απόδοση πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα. Το σύστημα ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού, ανιχνεύοντας την προβλεπόμενη γραμμή οδήγησης σε μια ποικιλία οδοστρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των βρεγμένων και χιονισμένων δρόμων, χωρίς την ανάγκη αλλαγής του οδηγικού στιλ ή εντολών από την πλευρά του οδηγού.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική αποστολή για τον Chris Ramsey, ο οποίος πραγματοποιεί εξορμήσεις με ηλεκτρικά οχήματα πάνω από μια δεκαετία. Το 2017, μαζί με τη σύζυγό του, Julie, έγιναν η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε το Ράλλυ Μογγολίας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το ζευγάρι ταξίδεψε πάνω από 16.000 χιλιόμετρα μέσα από πολλαπλές τοποθεσίες σε 56 ημέρες με το δικό του Nissan Leaf.

«Αποστολή μας είναι να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Από το τσουχτερό κρύο των πόλων μέχρι τις ζεστές και υγρές ζούγκλες της Νότιας Αμερικής, και να καταδείξουμε ότι η οδήγησή τους είναι απολαυστική, ενώ παράλληλα ικανοποιούν τις καθημερινές απαιτήσεις των οδηγών σε όλο τον κόσμο. Είναι φανταστικό να βλέπουμε μια τόσο σημαντική και πρωτοποριακή μάρκα να συνεργάζεται με την αποστολή μας», δήλωσε ο Chris Ramsey.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!