Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Nissan X-Trail

Το καλοκαίρι του 2022 θα βρίσκεται στις εκθέσεις της ιαπωνικής φίρμας

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Nissan X-Trail

Το καλοκαίρι του 2022 θα βρίσκεται στις εκθέσεις της ιαπωνικής φίρμας

Το X-Trail, το μεγαλύτερο SUV της Nissan θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και θα κάνει εμπορικό λανσάρισμα μέσα στο καλοκαίρι του ίδιου έτους. Την πρεμιέρα του έκανε στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης στην Κίνα.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα Alliance CMF-C. Αυτή διακρίνεται για τη δυνατότητα φιλοξενίας του κινητήρα e-Power. Παράλληλα, προσφέρει και προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Νέο Nissan X-Trail

Ευέλικτο και εξηλεκτρισμένο

Το νέο X-Trail, όπως και το προηγούμενο, θα διαθέτει πολυσχιδή χαρακτήρα, με αξιόλογες μεταφορικές δυνατότητες. Διαθέσιμη θα είναι και μια τρίτη σειρά καθισμάτων, που θα το κάνει 7θέσιο. Από την άλλη, διατηρεί τις compact διαστάσεις για χάρη της ευελιξίας.

Το ολοκαίνουργιο X-Trail θα είναι διαθέσιμο με το κινητήριο σύνολο  e-POWER της Nissan. Αυτό διαφέρει διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα, καθώς απλοποιεί τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλής απόδοσης παρέχει αποκλειστικά ισχύ στους τροχούς.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, επαναφορτίζεται από έναν αποδοτικό, ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια ισχύος. Έτσι, παρέχει εμπειρία επιτάχυνσης και εν γένει λειτουργίας, παρόμοια με ενός αμιγώς ηλεκτρικού, χωρίς ωστόσο το άγχος της φόρτισης.

Στην έκδοση 4WD, το ολοκαίνουργιο X-Trail θα συνεχίσει να είναι η φυσική επιλογή  για τους λάτρεις των οικογενειακών περιπετειών. Διαθέτει προγράμματα οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες, για το χιόνι, το χώμα και την λάσπη, εμπνεύοντας έτσι εμπιστοσύνη στις δύσκολες συνθήκες, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!