Στην Ελλάδα η επταθέσια Mercedes-EQB (τιμές και εξοπλισμός)

Το ηλεκτρικό compact SUV δικαιούται έκπτωση 6.000 ευρώ μέσω του προγράμματος κρατικής επιδότησης

Στην Ελλάδα η επταθέσια Mercedes-EQB (τιμές και εξοπλισμός)

Το ηλεκτρικό compact SUV δικαιούται έκπτωση 6.000 ευρώ μέσω του προγράμματος κρατικής επιδότησης

Λίγες εβδομάδες αφού την είδαμε από κοντά σε εκδήλωση της Mercedes-Benz Ελλάς, η EQB αρχίζει την εμπορική πορεία της στη χώρα μας. Μετά την EQA αποτελεί μία ακόμη πρόταση της γερμανικής μάρκας στα μηδενικών ρύπων compact SUV, προβάλλοντας ως ατού τους πλούσιους χώρους, τη δυνατότητα επιλογής επταθέσιου εσωτερικού και την τετρακίνηση 4MATIC. Η EQB είναι ένα compact SUV μήκους 4,68 μέτρων, με χώρους για έως 7 επιβάτες. Στην τρίτη σειρά καθισμάτων φιλοξενούνται είτε δύο παιδιά είτε δύο ενήλικες με ύψος έως 1,65 μ. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει όγκο από 465 λίτρα, που εκτοξεύεται στα 1.710 όταν γίνει ανάκλιση της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων.

Άμεσα διαθέσιμες προς παραγγελία είναι οι εκδόσεις EQB 300 4MATIC και EQB 350 4MATIC. Αμφότερες έχουν δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, με αυτονομία που φθάνει τα 419 χιλιόμετρα. Η EQB εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh, με τη 300 4MATIC να αποδίδει 229 ίππους και 390 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη EQB 350 4MATIC αποδίδει 293 ίππους και 520 Nm ροπής. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, καλύπτοντας την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.

Οι τιμές της EQB αρχίζουν από τα 61.850 ευρώ για την έκδοση 300 4MATIC και τα 64.250 ευρώ για την 350 4MATIC. Η τιμή της πρώτης υποχωρεί στα 55.850 ευρώ, μέσω της επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε την ηλεκτρική Mercedes-EQB

Τεχνολογία φόρτισης

Στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, η EQB μπορεί να φορτίζεται πολύ εύκολα με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) έως 11 kW χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου. Ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση εξαρτάται από τη διαθέσιμη υποδομή και τον εξοπλισμό του οχήματος σε κάθε χώρα. Η φόρτιση σε Wallbox της Mercedes-Benz γίνεται πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε οικιακό ρευματοδότη.

Φυσικά είναι ακόμα πιο γρήγορο στους σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC). Ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης (State of Charge, SoC ) και τη θερμοκρασία της μπαταρίας υψηλής τάσης, η EQB φορτίζει σε αντίστοιχο σταθμό φόρτισης με μέγιστη ισχύ έως 100 kW. Ο χρόνος φόρτισης σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου 30 λεπτά για κατάσταση φόρτισης από 10% σε 80%. Και μετά από μόλις 15 λεπτά, έχει φορτιστεί με επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για άλλα 150 χιλιόμετρα (WLTP). Για φόρτιση AC και DC, η EQB περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σύνδεσμο CCS (Combined Charging Systems) στο δεξί πλευρικό πλαίσιο.

Μέσω του Mercedes Me Charge, οι οδηγοί της EQB θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα από τα πιο εκτεταμένα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει σήμερα περισσότερους από 600.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες Mercedes-EQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων, ενώ παράλληλα επωφελούνται από μία ενιαία λειτουργία πληρωμής με απλές διαδικασίες χρέωσης. Με την EQB προσφέρεται το Mercedes me Charge για ένα έτος. Στην Ελλάδα το δίκτυο φόρτισης μέσω του Mercedes me Charge απαριθμεί περισσότερους από 160 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

Ο βασικός εξοπλισμός της EQB στην Ελλάδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Ράγες οροφής αλουμινίου, ζάντες αλουμινίου 18″, ατμοσφαιρικό φωτισμό, Ενεργή υποβοήθηση πέδησης, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Adaptive High Beam Assist, Πλοήγηση μέσω σκληρού δίσκου, ATTENTION ASSIST, φρένο αποφυγής πολλαπλής σύγκρουσης, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων MBUX με δυο οθόνες 7,25 ιντσών, αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMΟΤRONIC κ.α.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!