Ρεκόρ τιμής για μια Toyota Corolla GT του 1987

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου το αποχωρίστηκε, σε διαδικτυακή δημοπρασία, έναντι ποσού άνω των 50.000 ευρώ

Ρεκόρ τιμής για μια Toyota Corolla GT του 1987

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου το αποχωρίστηκε, σε διαδικτυακή δημοπρασία, έναντι ποσού άνω των 50.000 ευρώ

Στην τιμή-ρεκόρ των 46.250 λιρών (άνω των 50.000 ευρώ) πουλήθηκε μία Toyota Corolla GT AE86 του 1987, στην διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών «Car & Classic» στην Μ. Βρετανία. Η Corolla είχε αγοραστεί με στόχο να…  φτιάξει το κέφι της ιδιοκτήτριας μετά από το χωρισμό με τον σύντροφο. Το προηγούμενο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο είχε σημειωθεί φέτος τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, όταν μια παρόμοια Corolla άλλαξε χέρια για 40.000 δολάρια.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από μια αντιπροσωπεία της Toyota στο Cambridge και διαθέτει αυθεντική βάση τηλεφώνου Nokia, τους λασπωτήρες της Toyota και το πλαίσιο με το σήμα του εμπόρου γύρω από την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας. Η ιδιοκτήτρια πλήρωσε 12.500 λίρες το 1987, για την GT που σήμερα έχει στο κοντέρ της 92.000 μίλια (148.000 χλμ).

Το αυτοκίνητο δεν έφερε πρόσθετο εργοστασιακό εξοπλισμό, όμως στον βασικό συμπεριλαμβάνονταν η ηλιοροφή, το ραδιοκασετόφωνο και οι αλουμινένιες ζάντες. Έκανε τακτικά τα ετήσια service, μάλιστα τα πρώτα εννέα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και αγαπήθηκε πολύ από την ιδιοκτήτρια του, η οποία έχει κρατήσει όλα τα χαρτιά του, ακόμα και την διαφημιστική μπροσούρα που είχε πάρει από το κατάστημα. Αποφάσισε να το αποχωριστεί μόνο μετά από έναν πρόσφατο τραυματισμό που έκανε την οδήγηση χωρίς υδραυλικό τιμόνι δύσκολη.

Φαίνεται ότι η ζήτηση για αυθεντικά μοντέλα, χωρίς τροποποιήσεις, μεγαλώνει συνεχώς. Τα περισσότερα ως τώρα κατέληγαν σε τοπικές πίστες για drift ή στην ανακύκλωση. Αλλά ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στη δημοπρασία αυτής της corolla δείχνει ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τέτοια αυτοκίνητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!