Ο θρυλικός Jean-Michel Jarre δημιουργεί τον ήχο των ηλεκτρικών Renault (Video)

Δείτε το video με τη συμβολή του Jean-Michel Jarre, ως καλλιτέχνη και ως μηχανικού, στην εξέλιξη των ήχων που θα εκπέμπουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Γαλλικής μάρκας.

Καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και συγγραφέας, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και παθιασμένος με την τεχνολογία:  ο θρυλικός και μοναδικός Jean-Michel Jarre ενώνει τις δυνάμεις του με την Renault, για την εξέλιξη των ήχων που θα εκπέμπουν τα  μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Γαλλικής μάρκας.

Το project αυτό αποτέλεσε μία ευκαιρία για τη Renault να υπογραμμίσει τη μοναδική της ταυτότητα, μέσα από τους ήχους ενός αυτοκινήτου. Η απόφαση για τη συνεργασία με τον Jean-Michel Jarre, αναφορικά με την εξέλιξη των ήχων που θα πλαισιώσουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, ξεκίνησε το 2021 όταν ο καλλιτέχνης και ο CEO του Renault Group, Luca de Meo, συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο, όπου παρουσιαζόταν το Megane E-Tech electric.

Αμέσως και οι δύο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστούν, με κοινό τόπο την εμπειρία του ήχου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και έξω από το αυτοκίνητο. Θέμα συζήτησης ήταν η ακολουθία καλωσορίσματος, όταν κάποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, και οι VSP (Vehicle Sounds for Pedestrians / ήχος ενός ηλεκτρικού οχήματος για τους πεζούς), καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν εκπέμπουν κανένα ήχο όταν κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες, λόγω του ότι ο κινητήρας τους είναι αθόρυβος.

«Για ένα μουσικό, το να ξεκινά από λευκό χαρτί είναι κάτι μοναδικό. Το να ασχολείσαι με την απόλυτη σιωπή είναι προκλητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό», λέει ο Jean-Michel Jarre.

Το χαρτί μπορεί να είναι «λευκό», αλλά το πεδίο δράσης είναι «πολύχρωμο»: περιλαμβάνει μία ομάδα από την Ircam (επί χρόνια συνεργάτη της Renault, στον τομέα της έρευνας πάνω στη μουσική και την ακουστική), καθώς και μια ομάδα σχεδιασμού ήχου, που είναι ενημερωμένη για τις πιο πρόσφατες τεχνικές και το ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτών των ήχων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!