F1: Trailer του ντοκιμαντέρ Villeneuve Pironi

Παρακολουθήστε το trailer του νέου ντοκιμαντέρ «Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy», το οποίο θα παρουσιάσει την κόντρα μεταξύ Gilles Villeneuve και Didier Pironi στη Formula 1, που κορυφώθηκε το 1982 και οδήγησε σε μερικά τραγικά περιστατικά.

Οι παραγωγοί του νέου ντοκιμαντέρ «Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy» δημοσιοποίησαν το επίσημο trailer της ταινίας που θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης τον επόμενο μήνα.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τη μοιραία κατάληξη της φιλίας μεταξύ των οδηγών της Ferrari Gilles Villeneuve και Didier Pironi και πώς η στενή τους σχέση κατέρρευσε στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο το 1982. Εκεί, ο Pironi έκλεψε τη νίκη από τον Villeneuve ενώ η Ferrari είχε δώσει εντολή να κόψουν ρυθμό.

Οι πράξεις του Pironi οδήγησαν σε αποξένωση μεταξύ των δύο οδηγών και σε τραγωδία για τις δύο οικογένειες, τη Ferrari και τη Formula 1, καθώς ο Villeneuve έχασε τη ζωή του στις δοκιμές του επόμενου αγώνα, στο Zolder του Βελγίου, ενώ ο Pironi είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές του GP Γερμανίας, όπου υπέστη καταστροφικούς για την καριέρα του στην F1 τραυματισμούς στα πόδια.

Ο Pironi έχασε τη ζωή του σε αγώνα powerboat το 1987, και η σύντροφός του, Catherine Goux, που τότε ήταν έγκυος σε δίδυμα, τα ονόμασε Gilles και Didier. Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί παραγωγή των Sky Studios και Noah Media Group film, συμμετέχει η σύζυγος του Gilles Villeneuve, Joann, και ο γιος της, Jacques Villeneuve, Πρωταθλητής της F1 το 1997.

Συμμετέχουν επίσης η Catherine Goux, και οι δύο γιοι της, καθώς και πολλές προσωπικότητες υψηλού προφίλ της F1, όπως ο τετράκις Γάλλος Πρωταθλητής Alain Prost και ο Σκοτσέζος τρις φορές Πρωταθλητής σερ Jackie Stewart, που βρίσκονταν στα paddock όταν συνέβησαν τα γεγονότα που περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη στις 5 Μαρτίου, πριν από την προβολή της στις 19 Μαρτίου από το Sky Documentaries.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!