Rolls-Royce: 20 χρόνια με έδρα το Goodwood

Με αυτό το εντυπωσιακό βίντεο, η Rolls-Royce γιορτάζει τα 20 χρόνια που εδρεύει στο Goodwood.

Το 1997 ο όμιλος BMW αγόρασε τη Rolls-Royce, ένα όνομα διάσημο σε όλο τον κόσμο, με ιστορία που ξεκινά από το 1904. Ως νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς μάρκας, ο όμιλος BMW αντιμετώπισε μια άμεση πρόκληση: να δημιουργήσει μία νέα έδρα για τη Rolls-Royce, που να ταιριάζει στο κύρος και την κληρονομιά της.

Πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Βρετανία έθεσαν υποψηφιότητα για γίνουν η επιλεγμένη τοποθεσία, με την υπόσχεση επενδύσεων και υψηλής ποιότητας τοπικών θέσεων εργασίας που θα ακολουθούσαν. Γρήγορα έγινε προφανές ότι μόνο ένα μέρος θα ταίριαζε στη μάρκα και στους πελάτες που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί.

Η Rolls-Royce έχει μακροχρόνια σχέση με το Chichester και τη γύρω περιοχή. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, σερ Henry Royce, έζησε και εργάστηκε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του στο αγαπημένο του σπίτι, το Elmstead, στο West Wittering. Εκεί δημιούργησε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα έργα του: δημιούργησε στην παραλία του West Wittering το βασικό σχέδιο του κινητήρα αεροσκαφών Merlin, ο οποίος αργότερα τροφοδότησε το θρυλικό Spitfire.

Αυτός ο ιστορικός δεσμός έφερε στο επίκεντρο το Goodwood, το οποίο βρίσκεται 13 χλμ. βόρεια. Οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο το γνώριζαν ήδη ως έδρα της πίστας του Goodwood και του Φεστιβάλ Ταχύτητας που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Το ευρύτερο κτήμα Goodwood Estate περιλαμβάνει επίσης τον ιππόδρομο και το ξενοδοχείο, και τα δύο στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και επομένως οικεία στην πελατεία της Rolls-Royce. Ήταν προφανώς η ιδανική επιλογή.

Η Rolls-Royce εξασφάλισε αμέσως έναν ενθουσιώδη και σημαίνοντα υποστηρικτή του έργου της στο πρόσωπο ιδιοκτήτη της γης, τον σημερινό Δούκα του Richmond, ο οποίος εντόπισε ένα αγροτεμάχιο που ταίριαζε απόλυτα στις ανάγκες της εταιρείας. Για το σχεδιασμό της έδρας της Rolls-Royce, η εταιρεία ανέθεσε στους βραβευμένους αρχιτέκτονες Nicholas Grimshaw & Partners, στα ενεργητικό των οποίων περιλαμβάνονται ο διεθνής σιδηροδρομικός σταθμός Waterloo του Λονδίνου και το Eden Project στο Cornwall.

Δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό, σύγχρονο και ιδιαίτερα βιώσιμο κτίριο που ενσωματώνεται αβίαστα στο περιβάλλον τοπίο. Συμβόλιζε επίσης τα τεχνολογικά προηγμένα και χειροποίητα προϊόντα που θα δημιουργούνταν στο εσωτερικό του. Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται Rolls-Royce.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!