WEC – Μπαχρέιν: Πρωταθλήτρια η Toyota

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το φινάλε της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, τις 8 Ώρες του Μπαχρέιν, όπου η Toyota κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Hypercar.

Η Toyota κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του WEC, επικρατώντας στον τελικό αγώνα της φετινής σεζόν, τις 8 Ώρες του Μπαχρέιν, απέναντι σε μια Alpine που έδειχνε να μην έχει καλό ρυθμό αγώνα στην πίστα του Sakhir.

Το πλήρωμα #8 της Toyota, αποτελούμενο από τους Brendon Hartley, Sebastien Buemi και Ryo Hirakawa, κατέκτησαν τον τίτλο οδηγών, τερματίζοντας στη 2η θέση, πίσω από τους team-mate τους, Jose Maria Lopez, Mike Conway και Kamui Kobayashi, που κατέκτησαν τη νίκη, σε έναν αγώνα που έδινε περισσότερους βαθμούς από το συνηθισμένο, όπως και ο πρώτος αγώνας της σεζόν.

Το πλήρωμα #8 της Toyota έφτασε στο φινάλε της σεζόν με προβάδισμα μόλις ενός βαθμού επί των Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere και Andre Negrao της Alpine. Ωστόσο, η Toyota είχε τη δυνατότητα να δώσει εντολή στο πλήρωμα #8 να παραχωρήσει την πρωτοπορία στο ταχύτερο τις βραδινές ώρες #7, καθώς η Alpine δεν είχε την ταχύτητα να απειλήσει τα ιαπωνικά πρωτότυπα.

Στην κατηγορία LMP2, η JOTA κατέκτησε τον τίτλο με τους Antonio Felix da Costa, Will Stevens και Roberto Gonzalez, να τερματίζουν στην 3η θέση, συγκεντρώνοντας τους βαθμούς που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν το Πρωτάθλημα. Τη νίκη κατέκτησε η WRT με τους Robin Frijns, Rene Rast και Sean Gelael.

F1 - WEC, 8 Ώρες Μπαχρέιν

Η Ferrari κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία GTE Pro με τους James Calado και Alessandro Pier Guidi παρότι αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο -οι οδηγοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την 4η σχέση– κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ώρας του αγώνα.

Το πλήρωμα έχανε 5-8 δλ. ανά γύρο και κατέληξε 4 γύρους πίσω από τους επικεφαλής, ωστόσο χρειαζόταν απλά να δει την καρό σημαία και να συλλέξει τους βαθμούς της 5ης -και τελευταίας στην κατηγορία- θέσης, για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Τον αγώνα κέρδισε το έτερο πλήρωμα της Ferrari, οι Antonio Fuoco και Miguel Molina.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!