ELMS – Spa: Συνεχίζοντας την παράδοση

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα των 4 Ωρών του Spa για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans Series, όπου η United Autosports κατέκτησε την 4η νίκη της σε 5 χρόνια σε αυτή την πίστα.

H United Autosports, η ομάδα που ανήκει στον CEO της McLaren Racing, Zak Brown, κατέκτησε τη νίκη στον 5ο και προτελευταίο γύρο της φετινής σεζόν του ELMS, με τον 4ωρο αγώνα που διεξήχθη στην πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο. Αυτή είναι η 4η νίκη της ομάδας στη συγκεκριμένη πίστα τα τελευταία 5 χρόνια στο ELMS.

Το πλήρωμα #22 των Duncan Tappy, Phil Hanson and Tom Gamble ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας LMP2 με 25 δλ. διαφορά από αυτό των David Heinemeier Hansson, Pietro Fittipaldi και Fabio Scherer (#43, Inter Europol Competition), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε το πλήρωμα #9 της Prema, αποτελούμενο από τους Juan Manuel Correa (στο ντεμπούτο του στους αγώνες αντοχής), Ferdinand Habsburg και Louis Deletraz, με τους δύο τελευταίους να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας

Το πλήρωμα #37 της Cool Racing με τους Nicolas Lapierre, Nikla Krutten και Yifei Ye είχε προηγηθεί στα αρχικά στάδια του αγώνα. Παρότι ο Sherer ώθησε εκτός πίστας τον Lapierre στη μάχη μεταξύ τους, ο Γάλλος κατάφερε αργότερα να προσπεράσει στον 40ό από τους 97 γύρους που διήρκεσε ο αγώνας. Έπειτα από το pit stop του στον επόμενο γύρο, στη μάχη του με τον Phil Hanson, ο Lapierre μπλόκαρε τα φρένα του στην πρώτη στροφή και βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να χάσει 7 θέσεις και την ελπίδα να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην κατηγορία LMP3 η Ligier #13 της Inter Europol Competition κατέκτησε την 3η φετινή της νίκη με τους Charles Crews, Nico Pino και Guilherme Oliveira. Στην κατηγορία LMGTE, την πρώτη φετινή του νίκη σημείωσε το πλήρωμα #57 της Kessel Racing με τους Mikkel Jensen, Conrad Grunewald και Frederik Schandorff να μοιράζονται το τιμόνι της Ferrari 488.

ELMS - Spa 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!