Δοκιμές των Porsche και Cadillac LMDh στο Sebring

Porsche και Cadillac πραγματοποίησαν δοκιμές με τα καινούργια τους αγωνιστικά Hypercar στην πίστα του Sebring, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, από τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα βίντεο.

Η Cadillac πραγματοποίησε το πρώτο shakedown του LMDh πρωτότυπου με το οποίο θα αγωνίζεται το 2023 στο αμερικανικό Πρωτάθλημα αγώνων αντοχής IMSA. H Chip Ganassi Racing πραγματοποίησε τα πρώτα τεστ, καθώς η ομάδα θα χρησιμοποιεί δύο LMDh της Cadillac την επόμενη σεζόν στο IMSA.

Το πλαίσιο του αμερικανικού LMDh κατασκευάζει η ιταλική εταιρεία Dallara και πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο 28χρονος Βρετανός οδηγός Alex Lynn, ο οποίος κατέκτησε τη νίκη φέτος με την Cadillac στις 12 Ώρες του Sebring.

O Lynn δήλωσε: «Ήταν ένα συναρπαστικό συναίσθημα να μπαίνεις για πρώτη φορά στο αυτοκίνητο και να παίρνεις μια ιδέα για το πώς θα είναι το μέλλον». Περαιτέρω δοκιμές έχουν προγραμματιστεί μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου στην Atlanta και στις 6-7 Δεκεμβρίου στην Daytona.

Παράλληλα, στην πίστα του Sebring δοκιμές διεξήγαγε και η Porsche με το δικό της LMDh πρωτότυπο, την 963, της οποίας ο επίσημος χρωματισμός παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood της Αγγλίας στα τέλη Ιουνίου.

Οι δοκιμές της 963 στο Sebring γερμανική εταιρεία συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Porsche θα κάνει το 2023 το ντεμπούτο της στο IMSA με την 963 και ήδη η JDC-Miller έχει ανακοινωθεί ως η πρώτη πελατειακή ομάδα της γερμανικής μάρκας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!