WEC – 6 Ώρες Monza: Δεύτερη νίκη της Alpine

Ο 4ος γύρος της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής πραγματοποιήθηκε στη Monza της Ιταλίας, όπου η Alpine κατέκτησε τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Το πλήρωμα #36 των Matthieu Vaxiviere, Nicolas Lapierre και Andre Negrao επέκτεινε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα Οδηγών του WEC, κατακτώντας τη δεύτερη φετινή του νίκη για λογαριασμό της Alpine, στον αγώνα 6 ωρών της Monza, έπειτα από την επιτυχία τους στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Sebring.

Έχοντας πάρει το τιμόνι έπειτα από τον 6ο γύρο pit stop, o Vaxiviere κατάφερε να προσπεράσει την Toyota #8 με τον Ryo Hirakawa στο τιμόνι και πλησίαζε το αυτοκίνητο #7 της ιαπωνικής ομάδας, το οποίο οδηγούσε ο Kamui Kobayashi. O Γάλλος οδηγός της Alpine είχε πολύ καλή έξοδο από την Parabolica και άρχισε να επιτίθεται στην ευθεία.

Ο Kobayashi προσπάθησε να στριμώξει την Alpine, κινούμενος προς τα δεξιά, αλλά προκάλεσε επαφή, η οποία επέφερε και την αστοχία του πίσω δεξιού ελαστικού της Toyota. To πλήρωμα #7 δέχθηκε επίσης ποινή στάσης 90 δλ. για την επαφή, αλλά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, πίσω από την Toyota #8, καθώς όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία Hypercar συνάντησαν προβλήματα.

H Peugeot πραγματοποίησε την επιστροφή της στους αγώνες αντοχής έπειτα από 11 χρόνια με το 9X8 να κάνει το ντεμπούτο της, ωστόσο δεν είχε ούτε την ταχύτητα, ούτε την αξιοπιστία των αντιπάλων της. Το αυτοκίνητο #93 του πληρώματος των Jean-Eric Vergne, Paul di Resta και Mikkel Jensen παρουσίασε πρόβλημα πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ενώ το #94 των Loic Duval, Gustavo Menezes και James Rossiter τερμάτισε 25 γύρους πίσω, στην 33η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Η RealTeam by WRT κέρδισε την JOTA στη μάχη για την επικράτηση στην κατηγορία LMP2, με το πλήρωμα #42 των Rui Andrade, Norman Nato και Ferdinand Habsburg να κατακτούν τη νίκη. Η Corvette πήρε μία απροσδόκητη νίκη με τους Nick Tandy και Tommy Milner στην κατηγορία GTE Pro, όταν η Ferrari #52 αναγκάστηκε να κάνει έναν τελευταίο ανεφοδιασμό δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος. Οι Harry Tincknell, Sebastian Priaulx και Christian Ried κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία GTE Am με την Porsche #77 της ομάδας του ηθοποιού Patrick Dempsey.

WEC - #36 Alpine, 6 Hours of Monza

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!