Στιγμιότυπα FIA WEC: 1000 Μίλια του Sebring

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του εναρκτήριου αγώνα της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, που διεξήχθη στο Sebring της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.

Η έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος WEC συνδυάστηκε με τις 12 Ώρες του Sebring, ιστορικό αγώνα του Πρωταθλήματος Αντοχής των ΗΠΑ, IMSA. O αγώνας των 1000 Mιλίων του Sebring διακόπηκε 3 φορές με κόκκινη σημαία και η τελευταία σήμανε και την πρόωρη λήξη του αγώνα, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Το πλήρωμα των Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere και Andre Negrao με την Alpine A480-Gibson με το νούμερο 36 κυριάρχησε τον αγώνα, με το παλιό LMP1 πρωτότυπο να είναι ταχύτερο από τα Hypercar των Toyota και Glickenhaus, παρότι διαθέτει μικρότερη κυψέλη καυσίμου, που αποτελεί στρατηγικό μειονέκτημα. Ωστόσο, ο οδηγός και διευθυντής της ομάδας της Toyota, Kamui Kobayashi, δήλωσε ότι πληρώματά της δεν είχαν καμία ελπίδα με την ισορροπία απόδοσης που είχε οριστεί. Σύμφωνα με αυτήν, τα Toyota GR010 Hybrid δεν είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το υβριδικό σύστημα κάτω από τα 190 χλμ./ώρα, γεγονός που καταπόνησε επίσης τα πίσω ελαστικών των ιαπωνικών Hypercar.

Ένα σφοδρό ατύχημα του Jose Maria Lopez, με το Toyota #7, από το οποίο ευτυχώς ο Αργεντίνος βγήκε αλώβητος, διέκοψε τον αγώνα για μισή ώρα, για να επισκευαστούν οι μπαριέρες. Ο Lopez παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για δικό του λάθος. Νωρίτερα, είχε έρθει σε επαφή με την Dempsey Proton Porsche #88 του Julien Andlauer, στον οποίο επιχειρούσε να δώσει γύρο. Με τραυματισμένο αυτοκίνητο, ο Lopez προσπάθησε να επιστρέψει στα pits όσο πιο γρήγορα μπορούσε, υπερέβαλε, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με ορμή στις μπαριέρες.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το πλήρωμα #8 της Toyota, με τους Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa, με το Glickenhaus 007 LMH-Pipo #708 των Olivier Pla, Romain Dumas και Ryan Briscoe να συμπληρώνει το βάθρο. Στην κατηγορία LMP2 τη νίκη κατέκτησε το πλήρωμα #23 της ομάδας του CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, United Autosports, με πλήρωμα τους Paul di Resta, Oliver Jarvis και Josh Pierson πήρε τη νίκη.

FIA WEC 1000 MILES OF SEBRING 2022

Το εργοστασιακό πλήρωμα της Porsche #92 με τους Kevin Estre και Michael Christensen κατέκρησε τη νίκη στην κατηγορία GTE Pro. Στην κατηγορία GTE Am η Aston Martin κλείδωσε τις δύο πρώτες θέσεις, με το πλήρωμα #98 της Northwest AMR (David Pittard, Nicki Thiim και Paul Dalla Lana) να κατακτά τη νίκη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!