F1: Τα πιο σημαντικά σημεία ενός γύρου στο Μαϊάμι

Ο εφεδρικός οδηγός της Ferrari, Antonio Giovinazzi επισημαίνει τα σημαντικότερα σημεία ενός γύρου στην καινούργια πίστα του Miami.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Formula 1 θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την πίστα του Miami, που περιβάλλει το Hard Rock Stadium (έδρα της ομάδας NFL Miami Dolphins) και της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για μια προσωρινή πίστα που αν και θεωρείται σιρκουί πόλης, κανένα τμήμα του δεν αποτελεί οδό κανονικής κυκλοφορίας.

Η αριστερόστροφη πίστα διαθέτει τρεις ζώνες DRS που θα διευκολύνουν τα προσπεράσματα. Οι υψηλές τελικές ταχύτητες που θα επιτυγχάνουν τα μονοθέσια στις δύο μεγάλες ευθείες (και αυτήν εκκίνησης/τερματισμού, που είναι μικρότερη σε μήκος) θα βρίσκονται στο επίκεντρο, καθορίζοντας έως ένα βαθμό την ανταγωνιστικότητα των ομάδων.

«Η ακολουθία στροφών 4-8 θα ευνοήσει αυτούς που είναι γενναίοι με το γκάζι και ευγενικοί προς τα ελαστικά τους. Από την 6 έως 8 είναι μια φουρκέτα με τρεις κορυφές», αναφέρει στο βίντεο ο Antonio Giovinazzi.

Ο Ιταλός προσθέτει επίσης: «Η πιο σημαντική ζώνη πέδησης έρχεται πριν από τη στροφή 11. Μετά πρέπει να προετοιμαστείς για ένα πολύ στενό chicane. Χρειάζεται προσοχή εκεί, γιατί οι τοίχοι βρίσκονται πολύ κοντά. Η στροφή 16 οδηγεί με μια πολύ μεγάλη ευθεία, με τη δεύτερη υψηλότερη τελική ταχύτητα του Πρωταθλήματος».

Miami GP Pirelli preview

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!