Τα νέα μοντέλα της Volkswagen θα έχουν ενσωματωμένο ChatGPT

Η Volkswagen θα ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στα μοντέλα της φέτος, μέσω του ChatGPT.

Τα νέα μοντέλα της Volkswagen θα έχουν ενσωματωμένο ChatGPT

Η Volkswagen θα ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στα μοντέλα της φέτος, μέσω του ChatGPT.

Τα νέα μοντέλα της Volkswagen θα επωφεληθούν από το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να απαντούν σε μια σειρά από ερωτήσεις. Ανακοινώνοντας τη νέα τεχνολογία στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, η Volkswagen ανέφερε ότι το ChatGPT θα είναι διαθέσιμο ως μέρος των συστημάτων infotainment νέας γενιάς στα αμιγώς ηλεκτρικά ID.3, ID.4, ID.5 και ID.7, καθώς και στο ολοκαίνουργιο Tiguan, το επερχόμενο Passat και το ανανεωμένο Golf από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε αυτά τα μοντέλα θα ενσωματωθεί ο φωνητικός βοηθός IDA της Volkswagen, ο οποίος θα λειτουργεί λέγοντας «Hello IDA», ή πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι. Η VW αναφέρει ότι δε χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός ή να εγκατασταθεί επιπλέον εφαρμογή. Σε συνεργασία με τον συνεργάτη την Cerence Inc., η Volkswagen θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης.

Η προσθήκη του ChatGPT στον IDA θα επιτρέψει τη φωνητική λειτουργία του συστήματος infotainment, της πλοήγησης και του κλιματισμού, ενώ θα απαντά και σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Σε αργότερο στάδιο, το σύστημα θα αναβαθμιστεί ώστε να απαντά και σε άλλες ερωτήσεις χρησιμοποιώντας εύληπτη γλώσσα.

Εάν το ίδιο το σύστημα της Volkswagen δεν μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση, ή να ελέγξει μια λειτουργία, θα προωθεί το μήνυμα απρόσκοπτα στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και η γνώριμη φωνή της Volkswagen θα μεταφέρει την απάντηση. Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, και το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του οχήματος.

Ο φωνητικός έλεγχος IDA της Volkswagen ενισχύεται από το σύστημα Chat Pro της Cerence, το οποίο περιλαμβάνει το ChatGPT και άλλες πηγές, για να παρέχει αυτό που η εταιρεία αποκαλεί ακριβείς και σχετικές απαντήσεις σε σχεδόν κάθε ερώτημα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Volkswagen Golf GTI

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!