Hyundai Mobis M.Vision TO και HI: Αυτόνομα λεωφορεία του μέλλοντος

H Hyundai Mobis θα αποκαλύψει τον επόμενο μήνα δύο concept αυτόνομα μικρά λεωφορεία: το M.Vision TO και το M.Vision HI.

Hyundai Mobis M.Vision TO και HI: Αυτόνομα λεωφορεία του μέλλοντος

H Hyundai Mobis θα αποκαλύψει τον επόμενο μήνα δύο concept αυτόνομα μικρά λεωφορεία: το M.Vision TO και το M.Vision HI.

Η Hyundai Mobis, ο 6ος μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την ευκαιρία της έκθεσης Consumer Electronics Show 2023 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, για να παρουσιάσει τα νέα concept M.Vision TO και M.Vision HI, δύο λύσεις νέα τεχνολογία βελτιστοποιημένη για οχήματα ειδικού σκοπού (PBV).

Tο M.Vision TO, είναι ένα αυτόνομο λεωφορείο που διαθέτει ανοιχτό και ευάερο σχεδιασμό χάρη στην εκτεταμένη χρήση γυαλιού σε όλα τα σημεία, από τις πόρτες μέχρι την οροφή. Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, αλλά η εικόνα teaser δείχνει ότι το concept θα διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια και εξωτερικές οθόνες, οι οποίες φαίνεται να δείχνουν τις επερχόμενες στάσεις καθώς και τον προορισμό του.

Ενώ μπορούμε να πάρουμε μόνο μια γεύση από το εσωτερικό, η Hyundai Mobis ανέφερε ότι το concept διαθέτει ελαστικά καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να περιστραφούν. Το concept έχει εξοπλιστεί με κάμερες, ραντάρ, LiDAR, e-corner module και οθόνες MR (μικτής πραγματικότητας) που είναι ενσωματωμένες στις τέσσερις κολόνες του οχήματος. Αξιοσημείωτα είναι τα e-corner module, καθώς συνδυάζουν έναν ηλεκτροκινητήρα με εξαρτήματα διεύθυνσης, πέδησης και ανάρτησης, ώστε οι τροχοί να μπορούν να στρίψουν έως και 90 μοίρες.

Το M.Vision HI concept είναι μια πιο πολυτελής εκδοχή της ίδιας ιδέας. Μοιάζει με φουτουριστικό κοντέινερ, καθώς διαθέτει τετραγωνικό σχεδιασμό, καλυμμένους τροχούς και μεγάλα πλευρικά παράθυρα.

Τα παράθυρα λειτουργούν και ως οθόνες στις οποίες οι χρήστες μπορούν να κάνουν τα πάντα: από το να παρακολουθήσουν ταινίες έως να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο. Για τη λειτουργία του, το concept διαθέτει τεχνολογία τηλεχειρισμού με την κίνηση του βλέμματος, που χρησιμοποιεί τα μάτια του χρήστη ως χειριστήριο.

Εκτός από αυτά τα δύο concept, η Hyundai Mobis θα παρουσιάσει 19 πρόσφατα αναπτυγμένες τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να παραχθούν μαζικά και θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε οχήματα παραγωγής. Θα μάθουμε περισσότερα για αυτές τον επόμενο μήνα, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι μπορούμε να περιμένουμε φωτισμό μάσκας LED, μια οθόνη head-up με ολόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας και μια μελλοντική ενσωματωμένη λύση cockpit.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!