Η Volvo επενδύει στην εταιρεία εξέλιξης μπαταριών StoreDot

Η εταιρεία StoreDot στην οποία επενδύει η Volvo εξελίσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volvo επενδύει στην εταιρεία εξέλιξης μπαταριών StoreDot

Η εταιρεία StoreDot στην οποία επενδύει η Volvo εξελίσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επένδυση στην τεχνολογία κάνει η Volvo και πιο συγκεκριμένα με την εταιρεία StoreDot που έχει έδρα το Ισραήλ και εστιάζει στην εξέλιξη τεχνολογίας εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή πραγματοποιείται μέσω του Volvo Cars Tech Fund, επενδυτικού βραχίονα της σουηδικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την StoreDot, αυτή την περίοδο εξελίσσει μια τεχνολογία που θα είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 160 χιλιομέτρων σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Volvo ευθυγραμμίζεται και με μακροπρόθεσμα πλάνα της που θέλουν την εταιρεία να γίνεται αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα υλοποιηθεί διαμέσου της κοινοπραξίας για την τεχνολογία μπαταριών που δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος από τη Volvo Cars και τη Northvolt, κορυφαία εταιρεία κατασκευής μπαταριών. Μέσω της επένδυσής της στη StoreDot, η Volvo Cars εξασφαλίζει πρόσβαση σε οποιαδήποτε τεχνολογία προκύψει από τη συνεργασία.

Παράλληλα θα επιτρέψει στη StoreDot να επιταχύνει τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει η τεχνολογία της στην αγορά, με την εταιρεία να θέτει ως στόχο την έναρξη μαζικής παραγωγής έως το 2024.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η ταχύτερα μετασχηματιζόμενη εταιρεία στον κλάδο μας και το Tech Fund παίζει σημαντικό ρόλο στη σύναψη συνεργασιών με ηγέτες στη μελλοντική τεχνολογία», δήλωσε ο Alexander Petrofski, επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στη StoreDot ταιριάζει ιδανικά με αυτή τη νοοτροπία, ενώ η αφοσίωση της StoreDot στην ηλεκτροκίνηση και τις μετακινήσεις χωρίς εκπομπές άνθρακα συμπίπτει με τη δική μας. Μας συναρπάζει η προοπτική μιας επιτυχημένης συνεργασίας και για τα δύο μέρη και θα δουλέψουμε για να φέρουμε αυτή την επαναστατική τεχνολογία στην αγορά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!