Το κλασικό Mini σε ηλεκτρική έκδοση από την David Brown Automotive

Το Mini eMastered είναι η πρώτη φορά που η David Brown Automotive λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έρχεται με πολύ υψηλή τιμή.

Το κλασικό Mini σε ηλεκτρική έκδοση από την David Brown Automotive

Το Mini eMastered είναι η πρώτη φορά που η David Brown Automotive λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έρχεται με πολύ υψηλή τιμή.

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε τη MINI να λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό Cooper, αλλά τώρα είναι η σειρά του διάσημου κατασκευαστή αμαξωμάτων David Brown Automotive να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου βασισμένο στον κλασικό σχεδιασμό του Alec Isigonis, το Mini eMastered.

Όπως μπορείτε να δείτε, βασίζεται στο αρχικό σχεδιασμό του Mini, αλλά με μπαταρία 18,8 kWh, μια σειρά από πολυτελείς πινελιές και κάποιες σύγχρονες ανέσεις. Δεδομένου ότι τιμολογείται στις 125.000 λίρες Αγγλίας προ φόρων (144.000 ευρώ) το eMastered είναι ακόμη πιο ακριβό από το Mini Remastered Oselli Edition των 98.000 λιρών του 2021.

Η μάλλον μικροσκοπική μπαταρία σημαίνει ότι το βάρος έχει διατηρηθεί χαμηλά, στα 640 κιλά, δηλαδή το ίδιο με το πρωτότυπο. Με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων και 175 Nm ροπής, το eMastered επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα (μόλις 0,7 δλ. παραπάνω από το Oselli 123 ίππων) και αναπτύσσει με τελική ταχύτητα 148 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία του είναι 177 χλμ. σύμφωνα με τον WLTP και η ταχύτητα φόρτισης φτάνει τα 6,6 kW.

Όπως και το Oselli, το eMastered διαθέτει προβολείς LED και ειδικές ζάντες αλουμινίου, αλλά η εξωτερική εμφάνιση είναι πολύ πιο διακριτική, αν και αποτίει φόρο τιμής στους φουσκωμένους θόλους τροχών του Cooper.

Το εσωτερικό διαθέτει νέα δερμάτινα καθίσματα με κεντημένη επάνω τους την αναγραφή «David Brown». Υπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένα πεντάλ και μια σειρά από διακόπτες στο ταμπλό με ξεχωριστές πινελιές, καθώς και μια οθόνη αφής συστήματος infotainment με συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Ο πίνακας οργάνων έχει μετακινηθεί πίσω από το τιμόνι για να δημιουργηθεί χώρος για το αναθεωρημένο ταμπλό.

Η David Brown Automotive αναφέρει ότι «κάθε Mini eMastered μπορεί να προσαρμοστεί στις μοναδικές προτιμήσεις του απαιτητικού ιδιοκτήτη του, εξασφαλίζοντας μια πραγματικά εξατομικευμένη και αποκλειστική οδηγική εμπειρία», οπότε αναμένεται να μην υπάρχουν Mini eMastered που να είναι όμοια μεταξύ τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!