Δυο αξεπέραστης ομορφιάς Alfa Romeo

Σε εκδήλωση για κλασικά αυτοκίνητα στη Ρώμη θα συμμετέχουν δυο πανέμορφες Ιταλίδες

Δυο αξεπέραστης ομορφιάς Alfa Romeo

Σε εκδήλωση για κλασικά αυτοκίνητα στη Ρώμη θα συμμετέχουν δυο πανέμορφες Ιταλίδες

Η Alfa Romeo 8C 2900 Le Mans του 1938 και η Alfa Romeo 33 Stradale Prototipo θα λάβουν μέρος σε ένα «διαγωνισμό ομορφιάς» που θα διοργανωθεί στη Ρώμη 21 με 23 Ιουνίου. Στο Roma Eternal Beauties Concours, θα συμμετέχουν 70 συνολικά κλασικά αυτοκίνητα. Αυτά θα πρέπει να έχουν χρονολογία παραγωγής από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και το 1970.

Η 8C 2900 B αγωνίστηκε στο Le Mans του 1938 και αποτέλεσε ένα πραγματικό σύμβολο της εποχής της. Η Touring Superleggera από το Μιλάνο χάρισε στο μοντέλο κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και αξεπέραστη αρμονία, ενώ  ο 8κύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 220 ίππων εξασφάλιζε τελική ταχύτητα 240χλμ./ώρα.

Στις 24 ώρες του διάσημου αγώνα Le Mans του 1938, το πανέμορφο αυτοκίνητο κυριαρχούσε στα χέρια του Clemente Biondetti. Αφού συνέτριψε το ρεκόρ γύρου, η 8C 2900 επέστρεψε στα πιτ για επισκευές και συνέχισε τον αγώνα και πάλι στην πρώτη θέση. Πριν όμως τον τερματισμό του μαραθωνίου, εγκατέλειψε πριν ολοκληρώσει το θρίαμβο της. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ανήκει πλέον στη συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo και –δικαίως- κατέχει περίοπτη θέση στο μουσείο της μάρκας στο Arese.

Εξίσου μοναδική είναι και η 33 Stradale Prototipo, με το σχεδιασμένο από τον Franco Scaglione αλουμινένιο αμάξωμα. Πρόκειται για τον προπομπό ενός μοντέλου εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, της 33 Stradale που κατασκευάστηκε μόλις σε 18 μονάδες. Από αυτές, μόλις 12 έφτασαν προς πώληση, τις οποίες απέκτησαν γνωστοί σχεδιαστές, όπως οι Bertone, Pininfarina και Italdesign, που τις χρησιμοποίησαν ως βάση για τα δικά τους φουτουριστικά πρωτότυπα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!