Lexie Alford: Η εξερευνήτρια που ξεκίνησε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μιλά στο MotorOne για τις εμπειρίες της

Συναντήσαμε την 25χρονη @LexieLimitless στην Αθήνα και συζητήσαμε για τα ταξίδια της, για το νέο Ford Explorer αλλά και για τη μοτοσυκλέτα της.

Lexie Alford: Η εξερευνήτρια που ξεκίνησε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μιλά στο MotorOne για τις εμπειρίες της

Συναντήσαμε την 25χρονη @LexieLimitless στην Αθήνα και συζητήσαμε για τα ταξίδια της, για το νέο Ford Explorer αλλά και για τη μοτοσυκλέτα της.

Η Lexie Alford, γνωστή και ως @LexieLimitless, είναι μόλις 25 ετών, ζει στο Μαϊάμι και έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: είναι το νεότερο άτομο που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, η Αμερικανίδα δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου ξεκίνησε σε συνεργασία με τη Ford, το εγχείρημα Charge Around The Globe με το νέο ηλεκτρικό Explorer, αντλώντας έμπνευση από την Aloha Wanderwell.

Στα χνάρια της πρώτης γυναίκας εξερευνήτριας, η Lexie στοχεύει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για να το πετύχει, θα πρέπει να καλύψει 28.968 χιλιόμετρα και να περάσει από δύο περιοχές διαμετρικά αντίθετες, να ταξιδέψει σε τουλάχιστον 5 ηπείρους και να ολοκληρώσει το ταξίδι της εκεί από όπου ξεκίνησε: τη Νίκαια της Γαλλίας. Για το λόγο αυτό, αξιωματούχοι του RecordSetter βρίσκονται σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο για να επαληθεύσουν την προσπάθεια.

Η Ελλάδα ήταν ένας από τους πρώτους σταθμούς στο μακρύ ταξίδι της Lexie. Το MotorOne δεν έχασε την ευκαιρία. Συναντήσαμε τη νεαρή Αμερικανίδα στο περίπτερο της Ford στην έκθεση ‘Αυτοκίνηση – Electromobility’ και μιλήσαμε για τα ταξίδια της αλλά και για την εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Lexie, είναι πραγματικά θαυμάσιο αυτό που έχεις καταφέρει. Σε ποια ηλικία συνειδητοποίησες ότι θέλεις να το κάνεις αυτό, να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο;

Ξεκίνησα να ταξιδεύω από πολύ μικρή ηλικία, εμπνεύστηκα από τα ταξίδια που έκανα με την οικογένειά μου, χάρη στη μητέρα μου που είχε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Όταν έγινα 18 κατάλαβα πως το να ταξιδεύω ήταν το πάθος μου. Από τότε προσπαθώ να ταξιδεύω όσο περισσότερο γίνεται και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου.

Ο γύρος του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν δική σου ιδέα, ή μήπως η Ford ήρθε και σου είπε “θέλουμε να κάνουμε αυτό μαζί σου”; Και αν ναι, ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;

Ήταν ιδέα της Ford, εκείνοι ήρθαν σε μένα. Η έμπνευση προήλθε από το επίτευγμα της Aloha Wanderwell, μια ιστορία που η Ford δεν είχε βγάλει προς τα έξω μέχρι σήμερα. Όταν μου το πρότειναν, ξετρελάθηκα με την ιδέα, απάντησα αμέσως θετικά.

Στο ταξίδι αυτό έχεις κάνει ήδη αρκετά χιλιόμετρα μέχρι στιγμής. Πώς είναι αλήθεια να οδηγείς ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ειδικά το Ford Explorer;

Είναι υπέροχο. Προσωπικά θεωρώ πως έχει το ιδανικό μέγεθος, όχι μόνο σε χώρους για τις αποσκευές και όλα όσα χρειάζεται να μεταφέρω μαζί μου, αλλά και για να βολεύεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, που είναι κάπως πιο στενοί από εκείνους των ΗΠΑ (γελάει…). Όσο για το πώς είναι να οδηγείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην αρχή χρειάστηκε να εξοικειωθώ με την ιδανική διαχείριση και μεγιστοποίηση της αυτονομίας, κάτι που όμως έμαθα πολύ γρήγορα και πλέον πετυχαίνω όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στις φορτίσεις. Πιστεύω πως θα το τελειοποιήσω το επόμενο διάστημα.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και τι θα ήθελες να αλλάξεις;

Καλή ερώτηση… Αυτό που απολαμβάνω ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες είναι το μασάζ στην πλάτη του καθίσματος, πραγματικά το λατρεύω. Μου αρέσει επίσης το σύστημα πλοήγησης που μου δείχνει που βρίσκεται ο κοντινότερος φορτιστής. Από την άλλη, δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα. Ίσως το χρώμα, αν έβγαινε σε πράσινο… (γέλια).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδεύεις; Με αυτοκίνητο, με πλοίο ή με αεροπλάνο;

Αναμφίβολα με αυτοκίνητο. Έχεις τόση ελευθερία, να αλλάζεις τη διαδρομή, να σταματάς όταν βλέπεις κάτι όμορφο. Πιστεύω πως η ζωή είναι ένα κυνήγι για ελευθερία και τα roadtrips αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό. Τα λατρεύω!

Προτιμάς να κάθεσαι συνοδηγός και να απολαμβάνεις το τοπίο, ή σου αρέσει να οδηγείς στο ταξίδι;

Μου αρέσει να οδηγώ. Μου αρέσει να έχω τον έλεγχο του ταξιδιού, σε ό,τι γίνεται.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου roadtrip;

Όταν ήμουν στο Κολέγιο, έκανα τα πρώτα μου ταξίδια με αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πολλά χιλιόμετρα, κάθε Σαββατοκύριακο, για να δω καινούρια μέρη. Επίσης, θυμάμαι το πρώτο μου roadtrip με την οικογένειά μου στη Ναμίμπια, όταν ήμουν ακόμη 13 ετών. Ένα από τα καλύτερά μου.

Σε τι αυτοκίνητο έμαθες οδήγηση και τι οδηγείς καθημερινά στην προσωπική σου ζωή;

Έμαθα να οδηγώ σε ηλικία 15 χρόνων, στο pick-up του πατέρα μου, ένα Ford F350. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί. Πλέον, στην καθημερινότητά μου προτιμώ τις μοτοσυκλέτες και οδηγώ μια Indian Scout Bobber του 2021.

Σε ευχαριστώ πολύ Lexie. Χάρηκα που σε γνώρισα και εύχομαι ό,τι καλύτερο στο μακρύ σου ταξίδι.

Ευχαριστώ πολύ κι εγώ.

Ο θρύλος της Aloha Wanderwell έμπνευση για τη Lexie Alford

Η Aloha Wanderwell ήταν εξερευνήτρια, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και αεροπόρος. Το 1922, σε ηλικία μόλις 16 ετών και μέχρι το 1927, έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο, σε ένα ταξίδι που πέρασε από 43 χώρες. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε αυτό το ρεκόρ, με μερική υποστήριξη από την Ford Motor Company και οδηγώντας ένα Ford Model T – το αυτοκίνητο που “έβαλε τον κόσμο στους τροχούς”…

 

Το τολμηρό ταξίδι της Wanderwell ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας ενώ η επιστροφή της στην πατρίδα έγινε από το λιμάνι Κιλιντίνι της Μομπάσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού έπρεπε να προσαρμοστεί σε δύσκολες συνθήκες: η κηροζίνη αντικατέστησε τη βενζίνη όταν χρειάστηκε, ενώ ακόμη και θρυμματισμένες μπανάνες χρησιμοποιήθηκαν για να λιπάνουν κινούμενα εξαρτήματα του αυτοκινήτου!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!