Η νεαρή Lexie Alford ξεκίνησε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό Ford Explorer

Η 25χρονη εξερευνήτρια θα διασχίσει 6 ηπείρους, θα επισκεφθεί περίπου 30 χώρες και θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford.

Η νεαρή Lexie Alford ξεκίνησε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό Ford Explorer

Η 25χρονη εξερευνήτρια θα διασχίσει 6 ηπείρους, θα επισκεφθεί περίπου 30 χώρες και θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Lexie Alford (@LexieLimitless), εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου, αλλά και ο νεότερος άνθρωπος που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, ξεκίνησε το ταξίδι «Charge Around The Globe» με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer.

Με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περιηγηθεί σε 6 ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες σε ένα εγχείρημα που έχει σκοπό να αποδείξει τι είναι εφικτό να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, η 25χρονη εξερευνήτρια στοχεύει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (EV). Η ελάχιστη απαίτηση για την καταγραφή του συγκεκριμένου ρεκόρ, είναι να καλύψει 28.968 χιλιόμετρα και να περάσει από δύο περιοχές διαμετρικά αντίθετες, να ταξιδέψει σε τουλάχιστον 5 ηπείρους και να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το ταξίδι της στην ίδια τοποθεσία. Για το λόγο αυτό, αξιωματούχοι του RecordSetter θα βρίσκονται σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο για να επαληθεύσουν την προσπάθεια.

Το ταξίδι της Lexie εκφράζει το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η Aloha Wanderwell, η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από έναν αιώνα.

Η Aloha χρησιμοποίησε ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκειά του πολλά εμπόδια, τα οποία απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις. Όπως την επιστράτευση βοδιών για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από τη λάσπη, την άμμο και τα ποτάμια στην Ινδία, ενώ στην Κίνα χρειάστηκε να το σύρουν άνθρωποι για πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος την εποχή εκείνη καθιστούσε αδύνατη την αγορά καυσίμων.

Όπως η Aloha, έτσι και η Lexie χρησιμοποιεί ένα μοντέλο Ford για το δικό της εγχείρημα. Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, με το οποίο αναχώρησε από το Le Hotel Royal στη Νίκαια (το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της και η Aloha), είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προ-παραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Χωρίς ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, θα προσφέρει στην Lexie όχι μόνο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο απόλυτο road trip.

«Πρόκειται για ένα επικό ταξίδι που στόχο έχει να αποδείξει τι είναι εφικτό να γίνει με ένα ηλεκτρικό όχημα, καθώς γνωρίζουμε ότι η αυτονομία και η φόρτιση είναι οι δύο κύριες ανησυχίες των ανθρώπων που σκέφτονται να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση» δήλωσε ο Martin Sander, γενικός διευθυντής του Ford Model e Europe. «Η Lexie θα θέσει τις υποδομές φόρτισης στην απόλυτη δοκιμασία. Αν μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τότε ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί ένα EV στην Ευρώπη, καθημερινά».

Προκειμένου να προετοιμαστεί περαιτέρω για το επικό αυτό οδικό ταξίδι, η Lexie έριξε μια ματιά στα παρασκήνια της Ford και του ηλεκτρικού Explorer. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε τις ομάδες σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων στην Κολωνία, βίωσε ακραίες θερμοκρασίες στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Δοκιμών – γνωστό και ως «εργοστάσιο καιρού» – ενώ ολοκλήρωσε την πιστοποίηση προηγμένης εκπαίδευσης οδηγών στο Lommel Proving Ground.

Charge Around The Globe: Η πρόκληση

Μπορεί το ταξίδι της Aloha Wanderwell να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό road trip, ωστόσο η Lexie θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης. Ο στόχος της είναι ένας: να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η Lexie θα υποστηρίζεται στο ταξίδι της από ένα πλήρωμα, το οποίο θα παρέχει προστασία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε hardware και software, ενώ στην αρχή κάθε ημέρας θα γίνονται δυναμικές εκτιμήσεις πιθανών κινδύνων.

«Πρόκειται για ένα επικό αλλά δύσκολο εγχείρημα. Θα είναι σκληρό για το Explorer, και με το χρόνο που θα μείνουμε στο δρόμο μόνοι μας θα είναι δύσκολο τόσο για εμένα όσο και για το πλήρωμα υποστήριξης» δήλωσε η Lexie. «Ωστόσο, κάθε περιπέτεια που αξίζει τον κόπο πρέπει να έχει προκλήσεις, και ανυπομονώ να εξερευνήσω νέα μέρη και να γνωρίσω τους απίστευτους ανθρώπους τους για να μάθω πώς προσπαθούν να κάνουν το μέρος τους καλύτερο».

Το επικό εγχείρημα της Lexie έχει ήδη βγει στον αέρα με την αναχώρησή της στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ τακτικές ενημερώσεις θα παρέχονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι της αναζητώντας το #ChargeAroundTheGlobe, ακολουθώντας τα κοινωνικά κανάλια @lexielimitless και @fordnewseurope, αλλά και στη διεύθυνση https://www.ford.gr/experience-ford/news/charge-around-the-globe.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!