Το επερχόμενο ηλεκτρικό Cupra Tavascan σε νέο video

Το νέο Cupra Tavascan θα λανσαριστεί μέσα στο 2024, ως το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της ισπανικής φίρμας.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Cupra Tavascan σε νέο video

Το νέο Cupra Tavascan θα λανσαριστεί μέσα στο 2024, ως το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της ισπανικής φίρμας.

Η Cupra διαγράφει μια εντυπωσιακή πορεία στα χρόνια που κινείται αυτόνομα, από το 2018. Μάλιστα σημειώνει επιτυχία όσον αφορά την απόδοσή της σε όλον τον Όμιλο Volkswagen, με το κλειδί της επιτυχίας της να είναι η ηλεκτροκίνηση, με μοντέλα όπως το Born, αλλά και το επερχόμενο Tavascan.

Το νέο ηλεκτρικό SUV με την κουπέ αισθητική αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2024, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει κάποια δημόσια παρουσίασή του. Σε αυτή τη φάση η Cupra δίνει στη δημοσιότητα ένα νέο video, το οποίο μας παρουσιάζει κάποια νέα στοιχεία του Tavascan.

Θεωρητικά αποτελεί τον ανταγωνιστή των Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq iV, καθώς βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MEB. Σχεδιαστικά αναμένεται να μοιάζει θεαματικά στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2019, όπως εξάλλου έγινε και με το Born, του οποίου η έκδοση παραγωγής ήταν πολύ κοντά σε αυτή του concept.

Συνολικά η εξωτερική σχεδίαση ακολουθεί τη φιλοσοφία που η ίδια εταιρεία αποκαλεί «κράνος», αφού μοιάζει με τέτοιο, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο υιοθετεί μια νέα μάσκα εμπρός και ενιαία φωτιστικά σώματα πίσω, με φωτιζόμενο σήμα Cupra στο κέντρο. Επίσης, αυτό που το καθιστά ξεχωριστό είναι η διακριτική αεροτομή που αποτελεί συνέχεια της πίσω πόρτας και το diffuser στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Δείτε επίσης – Το δικό σου Cupra: Born, Leon ή Formentor;

Το Tavascan θα έχει ένα νέο εσωτερικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Cupra, που θα διακρίνεται για μια «γέφυρα» που θα εκτίνεται από την κεντρική κονσόλα, μέχρι το ταμπλό, ενώ θα έχει και τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες σε χάλκινο χρώμα. Η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων και ο μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων θα παραπέμπει στις άλλες κατασκευές του Ομίλου Volkswagen.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά με δεδομένο ότι η Cupra αποτελεί τη σπορ μάρκα του Ομίλου, κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με το σύστημα που έχει το Volkswagen ID.4 GTX. Δηλαδή, θα αποδίδει 299 ίππων και θα έχει μια μπαταρία 77 kWh, με την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και την αυτονομία να ξεπερνάει τα 480 χιλιόμετρα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!