Το δικό σου Cupra: Leon, Born ή Formentor;

Η Cupra, συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης, έρχεται, με τον σπορ premium χαρακτήρα της, να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα αυτοκίνητα, προσφέροντας όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσεις μαζί της μια σχέση πάθους.

Το δικό σου Cupra: Leon, Born ή Formentor;

Η Cupra, συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης, έρχεται, με τον σπορ premium χαρακτήρα της, να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα αυτοκίνητα, προσφέροντας όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσεις μαζί της μια σχέση πάθους.

Το όνομα Cupra είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδηση κάθε φίλου του αυτοκινήτου που απολαμβάνει την οδήγηση και βλέπει σ’ αυτήν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα, πέρα από τα τετριμμένα. Του οδηγού που εκτιμά τη λεπτομέρεια και ξέρει να την αναγνωρίζει. Αναζητά από το αυτοκίνητό του την τελειότητα σε κάθε του πτυχή.

Από την μοντέρνα αισθητική με τα δυναμικά χαρακτηριστικά, την κορυφαία τεχνολογία, έως την απόλυτη ρύθμιση σε ανάρτηση και τιμόνι, που του επιτρέπει να απολαύσει την κάθε στιγμή, την κάθε στροφή, την κάθε διαδρομή. Που θα κάνει ακόμα και αυτή την απλή από το σπίτι στο γραφείο συναρπαστική και το ίδιο απολαυστική.

Η Cupra, ως αυθυπόστατη μάρκα τα τελευταία χρόνια, προσεγγίζει τη δημιουργία κάθε μοντέλου της με έναν μοναδικό τρόπο, δίνοντας στις κατασκευές της μια πικάντικη νότα, που τα καθιστά εκρηκτικά, σε εμφάνιση και επιδόσεις και αναμφίβολα ξεχωριστά από κάθε τι άλλο πατά τους τροχούς του στους δρόμους. Με μια πολυδιάστατη γκάμα μοντέλων, τόσο ξεχωριστή, όσο και εσύ. Που έρχεται, με τον premium χαρακτήρα και την απαράμιλλη ποιότητα που προσφέρει, να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τη σπορ διάσταση.

Από το πιο προσιτό Cupra Leon, που σε εισάγει στον κόσμο της Cupra για να απολαύσεις την εμπειρία οδήγησης χωρίς συμβιβασμούς, στο αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born, με την υψηλή τεχνολογία που σου ανοίγει το δρόμο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και το μοναδικό Cupra Formentor, το μοντέλο που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στους κόλπους της Cupra, προάγοντας σε κάθε του πτυχή το DNA της σπορ μάρκας.

Cupra Leon

Το Cupra Leon είναι το μοντέλο που σε βάζει στον κόσμο της Cupra. Το πιο προσιτό απ’ όλα, με πλούσια γκάμα κινητήρων, που έχει απόδοση από 150 έως και 300 ίππους. Σε εκδόσεις βενζίνης, με ήπια υβριδική τεχνολογία ή και Plug-in Hybrid, με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, με μηδενικούς ρύπους για 52 χιλιόμετρα και απόδοση 204 ή 245 ίππων και 400 Nm ροπής, το Cupra Leon συνδυάζει αποδοτικότητα με εκρηκτικές επιδόσεις και ανόθευτη σπορ οδική συμπεριφορά.

Το υπογράφει και με την ξεχωριστή του εμφάνιση, που διακρίνεται για τις λεπτομέρειες σε χρώμα χαλκού, τα δυναμικά πίσω φώτα που διατρέχουν όλο το πλάτος του αμαξώματος, το σπόιλερ, τις ζάντες αλουμινίου με την κομψή σχεδίαση, τον διαχύτη και τις διπλές εξατμίσεις που τονίζουν τις επιδόσεις του μοντέλου.

Το Cupra Leon σου προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης εξ αποστάσεως, που σου επιτρέπει να εντοπίσεις του αυτοκίνητό σου στο πλήθος και να πραγματοποιήσεις απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα, να ελέγξεις την κατάσταση του οχήματος και άλλα πολλά.

Όταν ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο, ένα φως καλωσορίσματος «Cupra» προβάλλεται στο έδαφος και σε βάζει στον πνεύμα. Περνώντας στο εσωτερικό του, γίνεσαι ένα με αυτό. Κάθεσαι στα σπορ bucket καθίσματα, που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του και νιώθεις το δρόμο πιο… κοντά. Σφίγγεις το δερμάτινο τιμόνι με την παχιά στεφάνη και πιέζοντας το button εκκίνησης, είσαι έτοιμος να απολαύσεις την εμπειρία οδήγησης που σου προσφέρει.

Cupra Born

Το Cupra Born είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής φίρμας, που έρχεται να δώσει νέο νόημα στην ηλεκτροκίνηση. Η κοινή βάση που έχει κάνοντας χρήση της πλατφόρμας MEB του Ομίλου Volkswagen, αποτελεί απλώς την αφετηρία για την Cupra, που δημιούργησε με το γνωστό πάθος που χαρακτηρίζει όλες τις κατασκευές της ένα μοντέλο εντελώς ξεχωριστό.

Φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μαγνητίζει το βλέμμα και σε συνεπαίρνει με την αιχμηρή και καθηλωτική του σχεδίαση. Χτυπά κατευθείαν στο συναίσθημα, με το αεροδυναμικό του σχήμα, το έντονο «βλέμμα» του, με τα LED φώτα ημέρας, που ακολουθούν το σχέδιο του σήματος της φίρμας, τους μεγάλους τροχούς και το μεγάλο αποτύπωμα στην άσφαλτο. Σε προϊδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει πίσω από το τιμόνι του, την οδηγική εμπειρία που είναι ικανό να σου προσφέρει.

Οι 231 ίπποι στις εκδόσεις e-Boost συνηγορούν και εκτοξεύουν αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Η αδιάλειπτη ώθηση που προσφέρει ο ηλεκτρικός κινητήρας συμβάλουν με τη σειρά τους σε μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, χωρίς περιορισμούς, αφού η αυτονομία του Cupra Born αγγίζει τα 540 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Ο οδηγός είναι στο επίκεντρο, με το εσωτερικό να έχει σχεδιαστεί γύρω από αυτόν. Τα εξαιρετικά σπορ καθίσματα προσφέρουν στήριξη και άνεση, για να απολαύσει την οδήγηση, έχοντας μπροστά του ένα high tech περιβάλλον με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες διαθέσιμες. Συνδεσιμότητα στο full, με οθόνη 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και άλλη μία επίσης ψηφιακή για τον πίνακα οργάνων, συνθέτουν μια εικόνα άκρως ελκυστική, που συνδυάζεται με εξαιρετική ευρυχωρία για τέσσερις ενήλικες επιβάτες.

Cupra Formentor

Το Formentor είναι το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο της Cupra, που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου απ’ αυτήν και μόνο για τη δική της γκάμα. Με αυτό το μοντέλο η ισπανική φίρμα εκφράζει εμφατικά τον αθλητικό χαρακτήρα της, με τα premium στοιχεία, σε ένα αμάξωμα SUV, με επιδόσεις όμως που παραπέμπουν σε αμιγώς σπορ κατασκευές.

Επιβλητικό, με χυτές γραμμές, έντονες ακμές, μοιάζει με ένα γλυπτό σε τροχούς, μυώδες παράλληλα και δυναμικό όσο η εμφάνισή του υπόσχεται. Παντρεύει με μαεστρία στοιχεία από την crossover κατηγορία, που του επιτρέπουν να κινηθεί παντού, αλλά και από αυτή των σπορ μοντέλων που του χαρίζουν θετικό πάτημα στο δρόμο, προσφέροντας τόνους απόλαυσης στον οδηγό του.

Η γκάμα κινητήρων του είναι υπερ-πλήρης, περιλαμβάνοντας εκδόσεις βενζίνης, diesel, αλλά και Plug-in Hybrid. Εισαγωγική είναι η 1.5 TSI με απόδοση 150 ίππων, με τη 2λιτρη των 310 ίππων να είναι ψηλά, όσον αφορά τις πιο… γήινες εκδόσεις. Βλέπετε υπάρχει και πιο πάνω, η κορυφαία με τα διακριτικά VZ, που εφοδιάζεται με έναν 5κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 390 ίππων! Αυτή είναι που απογειώνει την οδηγική εμπειρία, με ατελείωτη πρόσφυση από το σύστημα τετρακίνησης ή ακόμα και drift mode για αυτούς που αναζητούν ακόμα περισσότερη διασκέδαση.

Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του Cupra Formentor είναι όσο σπορ αναζητάς και πλήρως εξοπλισμένο, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,25 ιντσών, ενώ δίπλα του έχει μια μεγαλύτερη οθόνη 12 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που συνδέεται με Android Auto και ασύρματα με Apple CarPlay. Ακούει σε φωνητικές εντολές και προσφέρει θύρες USB-C για σύνδεση και φόρτιση των συσκευών σας. Τέλος γεμάτη είναι και η σουίτα των συστημάτων ασφάλειας, για οδήγηση που ανεβάζει κατακόρυφα το δείκτη άνεσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!