Ξαναρχίζει η παραγωγή του Skoda Enyaq iV

Η Skoda θα ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή του Enyaq iV, η οποία είχε ανασταλεί λόγω ελλείψεων στην προμήθεια καλωδίων.

Ξαναρχίζει η παραγωγή του Skoda Enyaq iV

Η Skoda θα ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή του Enyaq iV, η οποία είχε ανασταλεί λόγω ελλείψεων στην προμήθεια καλωδίων.

Μετά από πολλές εβδομάδες διακοπής, η Skoda αρχίζει και πάλι την παραγωγή του Enyaq iV. Αρχικά, θα κατασκευάζονται περίπου 1.000 μονάδες την εβδομάδα και σταδιακά ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται. Η παραγωγή είχε διακοπεί εξαιτίας ελλείψεως καλωδίων, τα οποία κατασκευάζονταν στην Ουκρανία.

Η μάρκα κατάφερε να αποκαταστήσει την παροχή των βασικών εξαρτημάτων, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της παραγωγής. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Skoda είναι να διατηρήσει τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα του Enyaq iV με το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav να παράγει έως και 370 Enyaq iV και Enyaq Coupe iV την ημέρα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων εξαρτημάτων και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την αλυσίδα εφοδιασμού.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο βήμα της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας προς τον εξηλεκτρισμό. Το Enyaq iV βασίζεται στην πλατφόρμα Modular Electrification Toolkit (MEB) του Ομίλου Volkswagen.

Κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στο Mlada Boleslav και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο με την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας. Η εταιρεία τροποποίησε μια υπάρχουσα γραμμή παραγωγής για να κατασκευάζει μοντέλα που βασίζονται στην MEB. Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, εκεί παράγεται και το best-seller της μάρκας, η Octavia.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!