Παγκόσμια πρεμιέρα για τη DEUS Vayanne των 2.200 ίππων

Τρεις μάρκες, μία αποστολή. Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο.

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη DEUS Vayanne των 2.200 ίππων

Τρεις μάρκες, μία αποστολή. Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο.

Η DEUS Automobiles, η Italdesign και η Williams Advanced Engineering ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επανεφεύρουν τα πολυτελή ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα. Αυτή η μοναδική συνεργασία προέκυψε από τη φιλοδοξία της DEUS να σχεδιάσει ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο που θα γίνει σημείο αναφοράς στην οδηγική εμπειρία: την DEUS Vayanne.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Vayanne άρχισε να διαμορφώνεται το 2020 στην DEUS Automobiles και από την αρχή ενσάρκωσε την ιδέα της καινοτομίας και του φόρου τιμής στις βιεννέζικες ρίζες της μάρκας. Η Vayanne είναι το αποτέλεσμα της δέσμευσης των τριών εταιρειών με στόχο την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα ξεπεράσει το όριο των 2.200 ίππων, παρέχοντας άνετη και πολυτελή οδήγηση, εξαιρετικές επιδόσεις και καθημερινή χρηστικότητα στην κατηγορία των υπεραυτοκίνητων. Το αυτοκίνητο έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα.

Ο σχεδιασμός εμπρός και πίσω αντιπροσωπεύει το σύμβολο του απείρου ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την απαιτούμενη ροή αέρα και την αεροδυναμική απόδοση. Οι καμπύλες και η εκλεπτυσμένη γεωμετρία δίνουν στη DEUS Vayanne μια διαχρονική πτυχή σχεδιασμού.

Στο εσωτερικό υπάρχουν φυσικά χειριστήρια, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια οθόνη ελέγχου. Το φυσικό δέρμα της ταπετσαρίας έχει επεξεργαστεί με βιώσιμες, τεχνολογικά προηγμένες διαδικασίες και με δέσμευση για μηδενική σπατάλη σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Η έκδοση παραγωγής της DEUS Vayanne θα έχει την τεχνική υποστήριξη της Italdesign και της Williams Advanced Engineering. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους τον Απρίλιο του 2021 για την υψηλής απόδοσης, ευέλικτη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων EVX. Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Williams Advanced Engineering στην ηλεκτροκίνηση και τις μηχανικές και σχεδιαστικές ικανότητες της Italdesign.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!